Π. Λιαργκόβας: Η αφαίμαξη της μεσαίας τάξης διαλύει την πραγματική οικονομία

Π. Λιαργκόβας: Η αφαίμαξη της μεσαίας τάξης διαλύει την πραγματική οικονομία

Για «αφαίμαξη της μεσαίας τάξης», η οποία - όπως συμπλήρωσε- «σιγά - σιγά φτωχοποιείται», έκανε λόγο ο πρώην επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής με δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Ο κ. Λιαργκόβας επισήμανε τα προβλήματα από τη γραφειοκρατία στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, ενώ κληθείς να σχολιάσει το προσχέδιο του προϋπολογισμού τόνισε πως το μήνυμα που στέλνει στις αγορές η κυβέρνηση, όταν καταθέτει έναν προϋπολογισμός με δυο σενάρια, είναι «επιλέξτε εσείς»

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κ. Παναγιώτη Λιαργκόβα, αυτό έχει αποτέλεσμα να μην μπορούν να συντηρηθούν τα υψηλά πλεονάσματα, αλλά ούτε και οι μισθοί και οι συντάξεις. «Κάθε χρόνο μειώνεται το κεφαλαιακό απόθεμα στη χώρα, σε αντίθεση με την Κύπρο», συμπλήρωσε.

Σχολιάζοντας τη γραφειοκρατία στην Ελλάδα, έφερε ως παράδειγμα το άνοιγμα ενός εστιατορίου που ενώ στην Ευρώπη μπορεί να χρειαστεί τρεις μέρες, όπως είπε ενδεικτικά, για να ανοίξει, ενώ στην Ελλάδα τρεις μήνες. Αντιστοίχως, όπως συμπλήρωσε, για τη δημιουργία αιολικών πάρκων στην Ευρώπη απαιτούνται έξι μήνες, ενώ στην Ελλάδα περίπου έξι χρόνια.

Για το προσχέδιο του προϋπολογισμού επεσήμανε πως «όταν καταθέτεις έναν προϋπολογισμό με δύο σενάρια, είναι σαν να λες στις αγορές “εσείς διαλέξτε”».