Π. Λαφαζάνης: Να αποτραπεί το ξεπούλημα της Εθνικής Ασφαλιστικής

Π. Λαφαζάνης: Να αποτραπεί το ξεπούλημα της Εθνικής Ασφαλιστικής

Αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας με επικεφαλής τον Γραμματέα της Παναγιώτη Λαφαζάνη και με τη συμμετοχή του Ευρωβουλευτή της ΛΑ.Ε., Νίκου Χουντή και των στελεχών της Σ. Τσίφτη, Α. Θεοδωρίδου, Γ. Αναστασίου, Ν. Παπατριανταφύλλου επισκέφθηκε την Παρασκευή την Εθνική Ασφαλιστική.

Η αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε. πραγματοποίησε περιοδεία στους χώρους εργασίας των εργαζομένων της Εθνικής Ασφαλιστικής κατά την οποία συνάντησε θερμή υποδοχή και κατάγγειλε την κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Υπ. Οικ. Ευκλ. Τσακαλώτο ως υπεύθυνους για τα σχέδια ξεπουλήματος της Εθνικής ασφαλιστικής, ενώ τόνισε την ανάγκη του ενωμένου αγώνα των εργαζομένων, ο οποίος μπορεί να ανατρέψει τα σχέδια πιστωτών – κυβέρνησης και να αποτρέψει την αδικαιολόγητη πώληση της εταιρείας.

Παράλληλα η αντιπροσωπεία της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ είχε συναντήσεις με τη Διοίκηση της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ όπου ενημερώθηκε για τις θετικές προοπτικές της εταιρίας και την αυξανόμενη κερδοφορία της καθώς και με το Δ.Σ. του Συλλόγου εργαζομένων όπου ενημερώθηκε, επίσης, για τις δράσεις που σκοπεύει να αναλάβει ο Σύλλογος ενάντια στην πώληση.

Στη διάρκεια της περιοδείας ο Παν. Λαφαζάνης έκανε την παρακάτω δήλωση:

“Η σχεδιαζόμενη πώληση, στην πραγματικότητα ξεπούλημα, της Εθνικής Ασφαλιστικής, μιας υγιούς εταιρείας σε καλή κατάσταση, μεγάλη κερδοφορία και άριστες προοπτικές, συνιστά μια εθνικά εγκληματική ενέργεια σε βάρος της ελληνικής οικονομίας, σε βάρος των ασφαλισμένων στην εταιρεία και βεβαίως σε βάρος των εργαζομένων της Εθνικής Ασφαλιστικής.
Το ξεπούλημα της Εθνικής Ασφαλιστικής, που όλα δείχνουν ότι σχεδιάζεται να γίνει προς ξένη ασφαλιστική εταιρεία ή ξένα κερδοσκοπικά κεφάλαια, θα επιφέρει μάλλον την χαριστική βολή στην ελληνική παρουσία στον ασφαλιστικό κλάδο και θα σημάνει το τέλος κάθε ίχνους παρέμβασης του δημοσίου στην ασφαλιστική αγορά.

Αυτήν την ώρα όχι μόνο δεν πρέπει να ξεπουληθεί η Εθνική Ασφαλιστική αλλά και η ίδια η Εθνική Τράπεζα πρέπει να ανακτηθεί από το δημόσιο, το οποίο θα πρέπει να αναλάβει τη διεύθυνση της έξω από μνημονιακές δεσμεύσεις και με αποκλειστικά κριτήρια την ανάπτυξη, την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και την διεύρυνση της απασχόλησης.

Ο ενωμένος αγώνας των εργαζομένων της Εθνικής Ασφαλιστικής αλλά και των εργαζομένων της Εθνικής Τράπεζας, μπορεί να συμβάλει στη διαμόρφωση του ευρύτερου δυνατού πολιτικού και κοινωνικού μετώπου που θα αποτρέψει την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής αλλά και θα επαναφέρει σε αντιμνημονιακή βάση την Εθνική Τράπεζα στον έλεγχο του δημοσίου για ένα νέο αναπτυξιακό και κοινωνικό ρόλο.

Η ΛΑ.Ε. με πρωτοβουλίες και αποφασιστικότητα θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή αυτών των προσπαθειών και αγώνων”.