Π. Αλτμάιερ: Σπουδαία για την παγκόσμια οικονομία η συμφωνία ΕΕ-ΗΠΑ

Π. Αλτμάιερ: Σπουδαία για την παγκόσμια οικονομία η συμφωνία ΕΕ-ΗΠΑ

Ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Πέτερ Αλτμάιερ εξέφρασε την ικανοποίησή του την Τετάρτη κρίνοντας ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και η Ευρωπαϊκή Ένωση σημείωσαν «σημαντική πρόοδο» στις διαπραγματεύσεις για το εμπόριο, γεγονός που θεωρεί πως θα συμβάλλει να αποφευχθεί ένας εμπορικός πόλεμος και να σωθούν εκατομμύρια θέσεις εργασίας.

«Συγχαρητήρια στον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και στον Ντόναλντ Τραμπ: Επιτεύχθηκε σημαντική πρόοδος, χάρη στην οποία μπορεί να αποφύγουμε τον εμπορικό πόλεμο και να σωθούν εκατομμύρια δουλειές! Σπουδαίο για την παγκόσμια οικονομία!», ανέφερε ο Αλτμάιερ μέσω Twitter.

Μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι τα δύο μέρη θα σχηματίσουν ομάδες εργασίας και θα αρχίσουν διαπραγματεύσεις για να μειωθούν δραστικά τόσο οι υψηλοί επιπρόσθετοι δασμοί στον χάλυβα και στο αλουμίνιο που εισάγει η χώρα του από την ΕΕ, όσο και οι δασμοί τους οποίους επέβαλαν κατόπιν οι Βρυξέλλες σε εισαγόμενα αμερικανικά αγαθά σε αντίποινα.