ΟΤΕ: Περιθώριο ανόδου 27% «βλέπει» για τη μετοχή η Goldman Sachs

ΟΤΕ: Περιθώριο ανόδου 27% «βλέπει» για τη μετοχή η Goldman Sachs

Στην αναβάθμιση της τιμής-στόχου για τη μετοχή του ΟΤΕ προχωρά η Goldman Sachs, «βλέποντας» περιθώρια ανόδου της τάξης του 27% σε ορίζοντα 12 μηνών. Πιο αναλυτικά, η Goldman δίνει σύσταση «buy» και τιμή-στόχο στα 13,30 ευρώ, από 12,40 ευρώ προηγουμένως, επισημαίνοντας τις μακροοικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα και την αναβάθμιση της αξιολόγησης του ΟΤΕ από τον οίκο Moody''s την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με την Goldman η μείωση των αποδόσεων των ελληνικών κρατικών ομολόγων κατά περίπου 2 ποσοστιαίες μονάδες μέσα στο 2017, στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2009, αντικατοπτρίζει τη μείωση του κινδύνου χώρας. Κατά συνέπεια, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα εκτιμά ότι η αγορά αποτιμά με χαμηλότερο κίνδυνο τις επιχειρήσεις που διαθέτουν έκθεση στην Ελλάδα, όπως αντικατοπτρίζεται σε μεγάλο βαθμό στις επιδόσεις των μετοχών.

«Εκτιμούμε ότι το ηπιότερο μακροοικονομικό περιβάλλον, η βελτίωση της πιστοληπτικής ικανότητας του ΟΤΕ και η χαμηλή μόχλευση, συνηγορούν στη μείωση του κόστους κεφαλαίου. Συνεπώς, παρά το ράλι της μετοχής κατά περίπου 17% μέσα στο έτος, συνεχίζουμε να βλέπουμε περιθώρια ανόδου. Επιπλέον, αναμένουμε η εταιρεία να αυξήσει τα μερίσματα, δεδομένης της επαναξιολόγησης του οικονομικού ρίσκου».

Οι βασικοί κίνδυνοι που ενδεχομένως θα αντιμετωπίσει η μετοχή του ΟΤΕ σχετίζονται με την επιδείνωση της μακροοικονομικής και πολιτικής κατάστασης στην Ελλάδα, ο περισσότερο από τις εκτιμήσεις αρνητικός αντίκτυπος των μέτρων λιτότητας και η επιδείνωση του ανταγωνιστικού περιβάλλοντος στη Ρουμανία.