ΟΤΕ: Αυξημένα έσοδα στο δ' τρίμηνο, αποδίδει ο μετασχηματισμός του ομίλου

ΟΤΕ: Αυξημένα έσοδα στο δ' τρίμηνο, αποδίδει ο μετασχηματισμός του ομίλου

Αυξημένα έσοδα 2%, που καταδεικνύουν ότι ο μετασχηματισμός του Ομίλου αποδίδει, ανακοίνωσε για το δ' τρίμηνο του 2015 ο ΟΤΕ.

Πιο συγκεκριμένα, αύξηση 5,1% εμφάνισαν τα έσοδα σταθερής τηλεφωνίας στην Ελλάδα, χάρη σε Broadband, TV και ICT ενώ ενίσχυση εσόδων καταγράφηκε σε όλες τις αγορές (Ελλάδα, Ρουμανία και Αλβανία).

Το Περιθώριο EBITDA για τη σταθερή τηλεφωνία στην Ελλάδα εμφάνισε αύξηση στο 40,2% στο σύνολο του έτους, ενώ για την κινητή εμφανίστηκε επίσης ανθεκτικό, στο 35,7%.

Οι Ελεύθερες Ταμειακές Ροές διαμορφώθηκαν σε 507 εκατ. ευρώ, εντός στόχου, παρά τα επιπλέον κόστη για έκδοση και επαναγορά ομολόγων και τις δύσκολες μακροοικονομικές συνθήκες, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του ο ΟΤΕ.

Επίσης, παρά την αύξηση 2,3% των επενδύσεων, στα €570 εκατ. (χωρίς φάσμα) για το έτος, ο Καθαρός Δανεισμός εμφανίστηκε μειωμένος στα €0,9 δισ. (0,6 φορές το EBITDA).

Η διοίκηση του ομίλου θα προτείνει τη διανομή μερίσματος €0,10 ανά μετοχή.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα Δ' τριμήνου 2015, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Mιχάλης Τσαμάζ, ανέφερε: «Παρά το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, οι επιδόσεις μας στο κλείσιμο της χρονιάς, ειδικά στην Ελλάδα, ήταν ισχυρές. Τα έσοδα της σταθερής Ελλάδας ενισχύθηκαν σημαντικά χάρη στην ανταπόκριση που γνωρίζουν οι ευρυζωνικές υπηρεσίες, την τεχνογνωσία μας στο ICT και την επιτυχία του OTE TV, που αναπτύχθηκε εντυπωσιακά έχοντας ήδη κάνει breakeven. Στην κινητή τηλεφωνία Ελλάδας, τα έσοδα από υπηρεσίες βελτιώθηκαν περαιτέρω. Πετυχαίνουμε τους στόχους μας γιατί επενδύουμε συνεχώς στα καλύτερα δίκτυα, προϊόντα και υπηρεσίες. Ήδη, η ανταπόκριση στη νέα ενιαία εμπορική μάρκα Cosmote είναι θετική. Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε για να προσφέρουμε στους πελάτες μας την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Η Ρουμανία παραμένει μια δύσκολη αγορά, αλλά εκτιμούμε ότι οι επενδύσεις μας σε συνδυαστικές υπηρεσίες σταθερής και κινητής, σε τηλεοπτικό περιεχόμενο, στην ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών και στη βελτιωμένη κάλυψη 4G, θα αποδώσουν μεσοπρόθεσμα».

Ο κ. Τσαμάζ πρόσθεσε: «Όπως αναμέναμε, οι ταμειακές μας ροές βελτιώθηκαν σημαντικά το τελευταίο τρίμηνο και πετύχαμε το στόχο μας για το τέλος του 2015. Συνολικά είχαμε μια πολύ καλή χρονιά. Το 2016, αναμένουμε οι συνθήκες να παραμείνουν δύσκολες, αλλά οι συνεχείς επενδύσεις και οι προηγμένες τεχνολογίες μας, σε συνδυασμό με τη σκληρή δουλειά και αφοσίωση όλων των ομάδων μας, θα μας επιτρέψουν να ενισχύσουμε τη θέση μας σε κάθε αγορά που έχουμε παρουσία».

* Δείτε τα αποτελέσματα του ΟΤΕ αναλυτικά ΕΔΩ.