Οριστική συμφωνία για το deal μεταξύ ΣΙΔΜΑ και Μπήτρου

Οριστική συμφωνία για το deal μεταξύ ΣΙΔΜΑ και Μπήτρου

Μετά από ένα εξαιρετικά μεγάλο διάστημα διαπραγματεύσεων και συζητήσεων τόσο μεταξύ των δύο εταιρειών, όσο και μεταξύ των εμπλεκόμενων τραπεζών, επετεύχθη τελικώς συμφωνία μεταξύ της ΣΙΔΜΑ και της Μπήτρος, ώστε να ενώσουν τις δυνάμεις τους με στόχο τη δημιουργία ενός πιο ανθεκτικού και δυνατού σχήματος. 

Όπως ανακοινώθηκε τη Μ. Πέμπτη, οι δύο εταιρείες συμφώνησαν την τροποποίηση του μνημονίου με τις τράπεζες, με την εισφορά στη ΣΙΔΜΑ στοιχείων του ενεργητικού και του παθητικού της μεταλλουργικής δραστηριότητας του Ομίλου Μπήτρος. Παράλληλα, οι γενικές συνελεύσεις των δύο εταιρειών το επόμενο διάστημα, θα καθορίσουν τη σχέση ανταλλαγής. 

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η ΣΙΔΜΑ, την 15/04/2020 υπεγράφη ιδιωτικό συμφωνητικό τροποποίησης του από 8/5/2019 Μνημονίου Συμφωνίας Πλαισίου (MoU) μεταξύ της ίδιας και της Μπήτρος Μεταλλουργική, αλλά και των τραπεζών Εθνική, Alpha, Eurobank, Πειραιώς και Attica Bank, αλλά και των εταιρειών ειδικού σκοπού. 

Μέσω αυτού του συμφωνητικού τροποποίησης του MoU, συμφωνήθηκε η πραγματοποίηση του εταιρικού μετασχηματισμού μέσω της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της ΣΙΔΜΑ Α.Ε. με εισφορά στοιχείων του ενεργητικού και του παθητικού της Μπήτρος, αντί της αρχικά συμφωνηθείσας απόσχισης κλάδου εμπορίας χαλυβουργικών προϊόντων και απορρόφησης του κλάδου αυτού από τη ΣΙΔΜΑ. 

Περαιτέρω, σύμφωνα με την τροποποίηση του MoU η αναχρηματοδότηση των δανειακών υποχρεώσεων των Πιστούχων καθώς και ο εταιρικός μετασχηματισμός, όπως περιγράφεται ανωτέρω, θα πραγματοποιηθούν με βάση τους όρους που περιέχονται στην από 15/04/2020 τελική πρόταση λειτουργικής και χρηματοοικονομικής αναδιάρθρωσης που υπεβλήθη από τους Πιστωτές.

Επιπλέον, υπό συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις, η περίοδος αναστολής καταβολής δόσεων κεφαλαίου από τη ΣΙΔΜΑ Α.Ε. μετατέθηκε έως τις 30 Ιουνίου 2020, η όποια μεταγενέστερη ημερομηνία τυχόν συμφωνηθεί. Ομοίως, παρατάθηκε η διάρκεια ισχύος του MoU μέχρι την 30.06.2020 ή μέχρι την ημερομηνία αναχρηματοδότησης των Πιστούχων, όποια εκ των δύο ανωτέρω ημερομηνιών προηγηθεί.