Οριστικά στον ΟΠΑΠ το ιπποδρομιακό στοίχημα

Οριστικά στον ΟΠΑΠ το ιπποδρομιακό στοίχημα

Ο ΟΠΑΠ αναλαμβάνει τη διεξαγωγή του ιπποδρομιακού στοιχήματος, καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ, ολοκληρώθηκε η διαδικασία παραχώρησης του δικαιώματος διοργάνωσης και διεξαγωγής του αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος στην «Ιπποδρομίες ΑΕ», θυγατρική της «OPAP Investments Ltd».

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η «Ιπποδρομίες ΑΕ» με επιστολή της προς το ΤΑΙΠΕΔ στις 24 Νοεμβρίου 2015 συμφώνησε στον προσδιορισμό της 10ης Δεκεμβρίου 2015 ως ημερομηνίας έναρξης της δραστηριότητάς της.

Πλέον, ενεργοποιείται η διαδικασία για να εισρεύσουν στα δημόσια ταμεία τα έσοδα από τα 40,501 εκατ. ευρώ που προσέφερε η εταιρεία ως τίμημα στο πλαίσιο της διαγωνιστικής διαδικασίας, ολοκληρώνοντας και τυπικά μια απαιτητική και επικερδή για το Δημόσιο συναλλαγή.

Ήδη το ΤΑΙΠΕΔ έχει δώσει εντολή αποδέσμευσης του ποσού της πρώτης δόσης, ύψους 20% του τιμήματος, το οποίο είχε κατατεθεί σε λογαριασμό μεσεγγύησης και θα αποδεσμευθεί υπέρ του ΤΑΙΠΕΔ στις 27 Νοεμβρίου 2015.

Η δεύτερη δόση, ύψους 30% του τιμήματος, θα καταβληθεί στο ΤΑΙΠΕΔ κατά την ημερομηνία έναρξης ισχύος, στις 10 Δεκεμβρίου 2015. Την ίδια ημερομηνία, η «Ιπποδρομίες Α.Ε.» πρόκειται να εγκατασταθεί στις κτηριακές εγκαταστάσεις του Ιπποδρόμου στο Μαρκόπουλο Αττικής, αναλαμβάνοντας εφεξής τη διεξαγωγή των ιπποδρομιών.

Υπενθυμίζεται ότι η Σύμβαση Παραχώρησης είχε υπογραφεί μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και της «Ιπποδρομίες Α.Ε.» στις 24 Απριλίου 2015 και κυρώθηκε από την Ελληνική Βουλή στις 23 Οκτωβρίου 2015, συγκεντρώνοντας ευρύτατη πολιτική συναίνεση.