Οπτικές Ίνες: Οι (υπερ)ταχύτητες στην υπηρεσία της καθημερινότητας

Οπτικές Ίνες: Οι (υπερ)ταχύτητες στην υπηρεσία της καθημερινότητας

Σε μια εποχή που η 4η βιομηχανική επανάσταση και η ψηφιακή οικονομία θα αλλάξει το παγκόσμιο επιχειρηματικό – και όχι μόνο – οικοσύστημα τα προσεχή χρόνια, η ταχύτητα πρόσβασης και πλοήγησης στο internet, άρα η ταχύτητα επικοινωνίας με τον κόσμο, είναι το πρώτο ζητούμενο για ιδιώτες αλλά και επιχειρήσεις.

Η ζητούμενη αυτή ταχύτητα, η ποιότητα, η αρτιότητα και η αξιοπιστία του διαδικτύου εξασφαλίζονται μέσα από τα δίκτυα οπτικών ινών, που είναι σύμμαχος στην παραγωγικότητα τόσο των ιδιωτών όσο και των επιχειρήσεων, εκπληρώνοντας κάθε τους δημιουργική ιδέα.

Οι ταχύτητες νέας γενιάς απευθύνονται είτε σε νοικοκυριά είτε σε επιχειρήσεις κάθε μεγέθους, ακόμη και ατομικές, που αξιοποιούν τις δυνατότητες του διαδικτύου στη λειτουργία τους.

Η Wind με γνώμονα όλα τα παραπάνω επενδύει στο δικό της δίκτυο οπτικών ινών, συμβάλλοντας ουσιαστικά στο ψηφιακό εκσυγχρονισμό της χώρας.

Πλέον, χάρη στις δυνατότητες του ιδιόκτητου δικτύου οπτικών ινών της Wind, Wind Fiber, το download & το upload δεδομένων γίνεται πιο γρήγορα από ποτέ, το streaming είναι αδιάλειπτο και το buffering αποτελεί παρελθόν.

Tεράστια αρχεία ήχου και εικόνας, φεύγουν σαν ένα απλό SMS. Τόσο για επιχειρήσεις, για επαγγελματίες αλλά και για ιδιώτες, το WIND Fiber είναι ο... αγωγός για τη φυγή προς τα εμπρός, ως το απόλυτο εργαλείο ταχύτητας πρόσβασης.

Δεν είναι όμως μόνο η προσωπική εμπειρία του χρήστη που θα αναβαθμιστεί. Η σύνδεση στο διαδίκτυο με υπερ-ταχύτητες σε συνδυασμό με τη μεγάλη χωρητικότητα που προσφέρουν τα δίκτυα νέας γενιάς θα επηρεάσουν σημαντικά κάθε τομέα της κοινωνίας και της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Κάποιες χαρακτηριστικές «λύσεις» που ευνοούνται από το υπερ-γρήγορο internet είναι και οι υπηρεσίες που προσφέρει ο κόσµος του IoT (cloud, mobile, social και information), το «έξυπνο» σπίτι, οι «έξυπνες» πόλεις ή οι «τηλε-υπηρεσίες», όπως για παράδειγμα η τηλεϊατρική. Γενικώς λαμβάνει χώρα μια... επανάσταση σε πολλά επίπεδα.

H Wind φέρνει το internet του αύριο... σήμερα. Το Wind Fiber αλλάζει τα δεδομένα και διαμορφώνει μια νέα πραγματικότητα, καθώς επεκτείνεται με πρωτοφανείς ταχύτητες.

Χιλιάδες συνδρομητές απολαμβάνουν ήδη ταχύτητες 100 & 200 mbps σε όλη την Ελλάδα. Πλέον η Καλλιθέα, ο Κορυδαλλός και η Νίκαια, έχουν την ευκαιρία να ζουν την εμπειρία των υπέρ- υψηλών ταχυτήτων Wind Fiber, καθώς ολοκληρώθηκε τοπικά η εγκατάσταση 65.000 νέων γραμμών του ιδιόκτητου δικτύου οπτικών ινών της Wind.

Οι υποδομές νέας γενιάς που δημιουργούνται, είναι μέρος του 5ετούς επενδυτικού πλάνου της εταιρείας μέχρι το 2020 για NGA σε κινητή και σταθερή τηλεφωνία, ύψους 500 εκατ. ευρώ.