Ομιλος Ιατρικoύ Αθηνών: Πάντα ένα βήμα μπροστά και στα δύσκολα

Ομιλος Ιατρικoύ Αθηνών: Πάντα ένα βήμα μπροστά και στα δύσκολα

Στη νέα πραγματικότητα που τώρα ξεκινά να διαμορφώνεται μετά τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα της κρίσης του νέου κορονοϊού, οι υπηρεσίες υγείας σε ολόκληρο τον κόσμο καλούνται να φροντίσουν στους ασθενείς, υπό το πρίσμα όμως μιας αυξημένης ασφάλειας, καθώς πρόκειται για ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, έστω κι αν η ευαισθησία αυτή προέρχεται από κάποιο παροδικό νόσημα.

Ενόσω τα δεδομένα συνεχίζουν να διαφοροποιούνται, οι αξίες παραμένουν σταθερές για τη διατήρηση της εμπιστοσύνης των ασθενών.

Η προσφορά του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών απέναντι στην πανδημία και η διασφάλιση ότι όλες οι υπηρεσίες του παρέχονται με απόλυτη ασφάλεια και εξειδικευμένους ελέγχους, συμπυκνώνονται στην μικρή ιστορία μίας ιατρού που δίνει την καθημερινή της μάχη. Μια σύντομη περιήγηση στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, χαρακτηρίζει τη μονάδα ως σταθερή αξία, με στόχο να είναι «πάντα ένα βήμα μπροστά, και στα δύσκολα».

Για τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών, η ασφάλεια των ασθενών, των εργαζομένων, αλλά και των επισκεπτών αποτελεί προτεραιότητα.

Για τον λόγο αυτό, ο Όμιλος προχώρησε άμεσα σε εφαρμογή ειδικών μέτρων από την έναρξη της υγειονομικής κρίσης με στόχο την διασφάλιση της ασφάλειας προσωπικού, ασθενών και επισκεπτών. Παράλληλα, ενίσχυσε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, παρέχοντας στη διάθεση του Υπουργείου Υγείας την Κλινική Περιστερίου για νοσηλεία ασθενών (μη covid-19) ώστε να υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες για περιστατικά covid-19 στα νοσοκομεία αναφοράς.

Όλες οι κλινικές του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών συνέχισαν τη λειτουργία τους βάση των υποδείξεων του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ και σήμερα μπορούν ξανά να παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας στους ασθενείς που θα τις επισκεφθούν.

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, κορυφαίος ιδιωτικός πάροχος υγειονομικής περίθαλψης στην Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, διαθέτει 8 υπερσύγχρονα νοσοκομεία με χωρητικότητα 1.200 κλινών και συνεργάζεται με περισσότερους από 2.800 ιατρούς όλων των ειδικοτήτων, με διεθνή σταδιοδρομία στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ. Απασχολεί περισσότερους από 3.000 υπαλλήλους πλήρους απασχόλησης και συνεργάζεται με τα πιο επιφανή Πανεπιστήμια και Οργανισμούς του Κόσμου. Ιδρύθηκε το 1984 από τον Δρ. Γ. Αποστολόπουλο και ανήκει και διευθύνεται από την οικογένεια Αποστολόπουλου, καθιστώντας τον, το μοναδικό Όμιλο Υγείας στην Ελλάδα που ανήκει σε ελληνικά συμφέροντα.