ΟΛΠ: Eπιπλέον 150.000 επιβάτες κρουαζιέρας το φετινό επτάμηνο

ΟΛΠ: Eπιπλέον 150.000 επιβάτες κρουαζιέρας το φετινό επτάμηνο

Αύξηση 18,54% στα αποτελέσματα του επταμήνου 2016 και επιπλέον 150.000 επιβάτες σε σχέση με το αντίστοιχο του 2015 καταγράφει ο ΟΛΠ.

Σύμφωνα με σχετική του ανακοίνωση, με αφορμή τη συνεργασία με το δημοτικό θέατρο της πόλης, το περασμένο Σάββατο δόθηκε πάνω στο κρουαζιερόπλοιο «Royal Princess» η παράσταση “Θάλασσα στην άκρη, η Ελλάδα - Climbing the sea” σε σκηνοθεσία Ν. Διαμαντή με καλεσμένους τους 3600 επιβάτες και τα πληρώματα του κρουαζιερόπλοιου (η αρχή έγινε με τους επιβάτες του Carnival Vista).

Πρόκειται για παρεμβάσεις της διοίκησης του ΟΛΠ στον τομέα της κρουαζιέρας με την υλοποίηση έργων εκσυγχρονισμού στους επιβατικούς σταθμούς, τις νέες εμπορικές συμφωνίες για την προσέλκυση περισσότερων κρουαζιερόπλοιων και με δράσεις που ενισχύουν την ελκυστικότητα της κρουαζιέρας, η οποία αποτυπώνεται στα στοιχεία του φετινού επταμήνου, όπως σημειώνεται.

Η υλοποίηση άμεσων επενδύσεων πάνω από 135 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τη νέα σύμβαση παραχώρησης για την επέκταση των λιμενικών υποδομών στο νότιο μέτωπο ώστε να μπορούν να εξυπηρετηθούν τα νέα κρουαζιερόπλοια μεγάλης χωρητικότητας, έχουν στόχο να αναδείξουν τον Πειραιά ως το μεγαλύτερο λιμάνι κρουαζιέρας της Μεσογείου, καταλήγει η ανακοίνωση.