Ολοκληρώθηκε το roadshow της Change4Ellaktor σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες

Ολοκληρώθηκε το roadshow της Change4Ellaktor σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες

Του Γιώργου Φιντικάκη

Κατ'' ιδίαν συναντήσεις με τις διοικήσεις των μεγαλύτερων ξένων funds που ελέγχουν σημαντικά ποσοστά του μετοχικού κεφαλαίου της Ελλάκτωρ σε Λονδίνο και Παρίσι, είχε την περασμένη εβδομάδα η πλευρά Καλλιτσάντση. Σε ένα roadshow που έλαβε χώρα σε ευρωπαικές πρωτεύουσες, ο Αναστάσιος Καλλιτσάντσης και ο Γιώργος Προβόπουλος παρουσίασαν την πρωτοβουλία της Change4EllAKTOR για την αλλαγή σελίδας της εταιρείας σε επενδυτές που αντιπρωσπεύουν συνολικά το 17,5% του μετοχικού της κεφαλαίου. Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι επτά ημέρες πριν τη κρίσιμη γενική συνέλευση όπου οι μέτοχοι της Ελλάκτωρ θα κληθούν να ψηφίσουν για το μέλλον της εταιρείας, ένας πολύ μεγάλος αριθμός έχει ενημερωθεί για την πρόταση Change4EllAKTOR.

Αυτό που πρτοκύπτει από το roadshow και τις επαφές της πλευράς Καλλιτσάντση στο εξωτερικό, είναι ότι οι ξένοι fund managers είχαν μελετήσει σε βάθος την παρουσίαση της πλευράς Καλλιτσάντση, και έθεσαν συγκεκριμένα ερωτήματα, για τη σημασία που αποδίδουν στην εταιρική διακυβέρνηση, την ύπαρξη ενός διοικητικού συμβουλίου αντάξιου του μεγέθους αλλά και των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Ελλάκτωρ τα τελευταία χρόνια, καθώς και την ανάγκη συγκεκριμένης και ρεαλιστικής στρατηγικής για να διασφαλιστεί η επιστροφή μακροχρόνιας αξίας προς τους μετόχους.

Το roadshow ολοκληρώθηκε χθες με την εκδήλωση για τους χρηματιστές και τους Έλληνες θεσμικούς επενδυτές σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, όπου πέραν από τους Αναστάσιο Καλλιτσάντση και Γιώργο Προβόπουλο, το παρών έδωσε για πρώτη φορά σύσσωμο το προτεινόμενο από την πρωτοβουλία
Change4EllAKTOR νέο διοικητικό συμβούλιο του ομίλου. Αυτό απαρτίζεται από τους Δημήτρη Καλλιτσάντση, Τάκη Δουμάνογλου, Ιορδάνη Αϊβάζη, Μιχάλη Κατούνα και Αλέξη Κομνηνό, καθώς και τις Ελένη Παπακωνσταντίνου και Ντιάνα Μαρκάκη.

Συνολικά, κατά τη διάρκεια του roadshow η πρωτοβουλία CHANGE4ELLAKTOR παρουσίασε την πρότασή της σε επενδυτές που αντιπροσωπεύουν το 17,5% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Υπενθυμίζεται ότι οι κ.κ. Αναστάσιος και Δημήτρης Καλλιτσάντσης ελέγχουν πλέον άμεσα το 27% του μετοχικού κεφαλαίου του Ομίλου

Υπενθυμίζεται ότι οι κ.κ. Αναστάσιος και Δημήτρης Καλλιτσάντσης ελέγχουν πλέον άμεσα το 27% του μετοχικού κεφαλαίου του Ομίλου.