Στο CVC το Υγεία - Στα 0,95 ευρώ ανά μετοχή το τίμημα

Στο CVC το Υγεία - Στα 0,95 ευρώ ανά μετοχή το τίμημα

Το μεγαλύτερο deal στο χώρο της υγείας είναι πλέον γεγονός. Η MIG και το CVC Capital έβαλαν τις οριστικές υπογραφές στην πολυαναμενόμενη συμφωνία και από το βράδυ της Πέμπτης το νοσοκομείο Υγεία περνά στον έλεγχο της Hellenic Healthcare η οποία εξελίσσεται πλέον στον ισχυρότερο όμιλο παροχής υπηρεσιών Υγείας μετά και τις εξαγορές του Metropolitan και του Ιασώ.

Το κλειδί που ξεκλείδωσε την οριστική συμφωνία ήταν η βελτιωμένη δεσμευτική προσφορά που υπέβαλε στη MIG η Hellenic Healthcare αυξάνοντας το τίμημα από τα 0,92 ευρώ αρχικά στα 0,95 ευρώ σήμερα. Η εταιρεία θα καταβάλει συνολικά 204.429.933 ευρώ για να αποκτήσει το 70,38% των μετοχών του Υγεία από τη MIG, τίμημα το οποίο αντιστοιχεί στα χρήματα που υποτίθεται πως ήταν διατεθειμένος να προσφέρει και ο όμιλος Αποστολόπουλου ο οποίος την περασμένη εβδομάδα υπέβαλε μη δεσμευτική προσφορά εξαγοράς του Υγεία ζητώντας ωστόσο να μεσολαβήσει νέος οικονομικός και νομικός έλεγχος πολλών εβδομάδων που θα καθυστερούσε σημαντικά την διαδικασία. Η αόριστη προσφορά της πλευράς Αποστολόπουλου, η πληθώρα των ερωτημάτων για τη δυνατότητα χρηματοδότησης μιας εξαγοράς τόσο μεγάλου βεληνεκούς, και το αίτημα της Αποστολόπουλος για περίοδο αποκλειστικών διαπραγματεύσεων 2 μηνών ώστε να πάρει τις τελικές εγκρίσεις, ώθησε τη διοίκηση της MIG να απορρίψει την πρόταση και να προχωρήσει στην ολοκλήρωση της συμφωνίας με τη CVC Capital η προσφορά του οποίου ήταν δεσμευτική και δεν είχε χρηματοδοτικές αιρέσεις.

Το βελτιωμένο τίμημα εκ μέρους της CVC Capital ανεβάζει τη συνολική αποτίμηση για το 100% του Υγεία στα 290.455.814 ευρώ, ενώ η τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία του Υγεία υπολείπεται κατά περίπου 11% καθώς διαμορφώνεται στα 261,7 εκατ. ευρώ (κλείσιμο μετοχής την Πέμπτη στα 0,8560 ευρώ).

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η MIG ανακοινώνει την υπογραφή συμφωνίας πώλησης των μετοχών του ΥΓΕΙΑ προς το HELLENIC HEALTHCARE και CVC και ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για τα ακόλουθα.

Σήμερα, 5 Ιουλίου 2018, η MIG έλαβε νέα δεσμευτική και χωρίς προϋποθέσεις βελτιωμένη προσφορά από την «HELLENIC HEALTHCARE S.A R.L.» (η οποία ελέγχεται από τα επενδυτικά κεφάλαια της «CVC CAPITAL PARTNERS» («CVC») για την πώληση του συνόλου της συμμετοχής της στη «ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟΝ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟΝ ΚΕΝΤΡΟΝ ΑΘΗΝΩΝ 'ΥΓΕΙΑ'Α.Ε.» («ΥΓΕΙΑ») που ανέρχεται (άμεσα και έμμεσα) σε 215,189,466 μετοχές και αντιστοιχεί σε 70,38% του μετοχικού κεφαλαίου του ΥΓΕΙΑ.

Το νέο προσφερθέν τίμημα ανέρχεται στο ποσό των € 0,95 ανά μετοχή και κατά συνέπεια το συνολικό τίμημα της συναλλαγής ανέρχεται σε €204,429,933 εκατομμύρια (το οποίο αντιστοιχεί στο ποσό των €290,455,814 εκατομμύριων για το 100% του μετοχικού κεφαλαίου του ΥΓΕΙΑ).

Το ΔΣ της MIG σε σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του, αξιολόγησε την νέα πρόταση της «HELLENIC HEALTHCARE S.A R.L.» και την ήδη υποβληθείσα μη δεσμευτική πρόταση της «G. APOSTOLOPOULOS HOLDINGS S.A.» με τη παρουσία και τη συνδρομή του χρηματοοικονομικού του συμβούλου, Rothschild.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση της «G. APOSTOLOPOULOS HOLDINGS S.A. » ανερχόταν σε €0,95 ανά μετοχή και βασιζόταν σε μη δεσμευτική πρόταση χρηματοδότησης από την «H.I.G Capital International» («H.I.G»), οι επιμέρους όροι της οποίας δεν έγιναν γνωστοί. Επιπλέον και κατόπιν διευκρίνησης, η «G. APOSTOLOPOULOS HOLDINGS S.A.» ζήτησε χρόνο 6 – 8 εβδομάδων για τον οικονομικό και νομικό έλεγχο του ΥΓΕΙΑ και αποκλειστικότητα 2 μηνών ώστε να πάρει τις τελικές εγκρίσεις.

Εν αντιθέσει, η νέα πρόταση από την «HELLENIC HEALTHCARE S.A R.L» και CVC είναι δεσμευτική και χωρίς χρηματοδοτικές αιρέσεις.

Το Δ.Σ της MIG αφού άκουσε την αξιολόγηση των προτάσεων από τον χρηματοοικονομικό σύμβουλο της εταιρίας και συζήτησε διεξοδικά όλα τα δεδομένα των δύο προτάσεων αποφάσισε ομόφωνα να κάνει αποδεκτή την βελτιωμένη πρόταση της CVC, και να προχωρήσει άμεσα στην υπογραφή της δεσμευτικής σύμβασης αγοραπωλησίας των μετοχών του ΥΓΕΙΑ. Η απόφαση αυτή ελήφθη με αποκλειστικό κριτήριο την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της εταιρίας. Η συναλλαγή τελεί υπό την επικύρωση της Γ.Σ των μετόχων της MIG και την έγκριση της επιτροπής ανταγωνισμού.

Το Δ.Σ της MIG θέλει να εκφράσει τις ευχαριστίες του στην εταιρία «G. APOSTOLOPOULOS HOLDINS S.A.» για τo ενδιαφέρον και την εμπιστοσύνη στις προοπτικές του Ομίλου Υγεία που έδειξε όλο αυτό το χρονικό διάστημα.