Ολική επαναφορά με οργανωτικές και διοικητικές αλλαγές στη Sunlight

Ολική επαναφορά με οργανωτικές και διοικητικές αλλαγές στη Sunlight

Του Απόστολου Σκουμπούρη

Σε σημαντικές οργανωτικές και διοικητικές αλλαγές με στόχο τη νέα εποχή που ανοίγεται διεθνώς στα ενεργειακά πεδία και στον τομέα των μπαταριών Ληθίου, με στόχο να εστιάσει στη στρατηγική της προτεραιότητα που είναι οι ανερχόμενες τεχνολογίες μπαταριών Λιθίου και να διεκδικήσει σημαντική θέση σε παγκόσμιο επίπεδο προχωρά η εταιρεία Sunlihgt.

Όπως ανακοίνωσε ο όμιλος Olympia, ο κ. Βασίλης Μπίλλης μετά από 6,5 χρόνια επιτυχούς πορείας ως Διευθύνων Σύμβουλος, αποχωρεί από τη SUNLIGHT και παραμένει στον Όμιλο Olympia ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Play Communications, που είναι ηγέτιδα δύναμη στην κινητή τηλεφωνία στην Πολωνία. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Sunlight ευχαριστεί θερμά τον Βασίλη Μπίλλη για τη μέχρι τώρα συνεισφορά του.

Στη μεταβατική περίοδο, Διευθύνων Σύμβουλος στη SUNLIGHT αναλαμβάνει ο Ρόμπυ Μπουρλάς, Διευθύνων Σύμβουλος της Olympia και μέλος Δ.Σ. της Sunlight.

Συνάμα, η εταιρεία προχωρά και σε δομικές αλλαγές στην οργάνωση παραγωγής αλλά και ευρύτερα, με στόχο να εστιάσει στη στρατηγική της προτεραιότητα που είναι οι ανερχόμενες τεχνολογίες μπαταριών Λιθίου και να διεκδικήσει σημαντική θέση σε παγκόσμιο επίπεδο.

Για το σκοπό αυτό στην ομάδα της SUNLIGHT εντάσσεται ο κ. Foad Derisavi ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα Παραγωγής και Ανάπτυξης Προϊόντων Λιθίου & Προηγμένων Τεχνολογιών.

Ο κ. Derisavi έχει πολυετή εμπειρία στην διεθνούς φήμης εταιρεία ATLAS Elektronik στον τομέα ανάπτυξης προηγμένων τεχνολογιών για μπαταρίες Λιθίου. Από το νέο του ρόλο θα συμβάλλει στην διεύρυνση της γκάμας μπαταριών Λιθίου για βιομηχανική χρήση για την επέκτασή της SUNLIGHT στις διεθνείς αγορές.

Ο κ. Κόπολας επικεφαλής της Διεύθυνσης Recycling, αναλαμβάνει παράλληλα καθήκοντα Business Development για τις εφαρμογές μπαταριών Λιθίου με στόχο να διευρύνει τους ορίζοντες της SUNLIGHT με συνεργασίες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Επίσης στη διοικητική ομάδα της εταιρείας εντάσσεται από 1η Νοεμβρίου ο κ. Βασίλης Γαβρόγλου ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού για όλο τον Όμιλο SUNLIGHT. Ο κ. Γαβρόγλου αναλαμβάνει παράλληλα και τα καθήκοντα Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού στην εταιρεία Olympia. Έχοντας διατελέσει σε θέσεις υψηλής ευθύνης στον ΟΤΕ και παλαιότερα στην Εθνική Τράπεζα, διαθέτει μεγάλη εμπειρία στη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού.

Η ολική επαναφορά της Sunlihgt το 2019

Η εταιρεία Sunlight έχει «επιστρέψει» δυναμικά το 2019, καθώς μετά την περιπέτεια της πυρκαγιάς που ξέσπασε την Πρωτομαγιά του 2018, ο όμιλος έχει επανέλθει από την αρχή του έτους στο φουλ της παραγωγής του, αυξάνοντας μάλιστα την απόδοσή του σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.

Το εργοστάσιο της Ξάνθης έχει αυξήσει την παραγωγική του ικανότητα στα 2,8 εκατ. στοιχεία καθώς οι νέες υποδομές ενσωματώνουν τις βέλτιστες πρακτικές, σε διεθνές επίπεδο, σε θέματα παραγωγικής λειτουργίας, υγιεινής και ασφάλειας.

Μετά την πυρκαγιά, όλες οι γραμμές παραγωγής στήθηκαν πάνω στα νέα δεδομένα καθώς οι καινούριες μηχανές και τα συστήματα είναι ακόμη πιο εξελιγμένης τεχνολογίας, ενώ όλο το στήσιμο παραπέμπει σε μια απολύτως... hightech μονάδα, που όχι μόνο θα εξακολουθήσει να είναι κόσμημα για όλη την ακριτική περιοχή, αλλά έχει και μεγαλύτερες δυνατότητες παραγωγής.
Μάλιστα, η ολική επαναφορά του εργοστασίου της στο Ν. Όλβιο Ξάνθης, συνδυαστικά με την υλοποίηση επενδυτικού προγράμματος για την αύξηση της παραγωγικής του δυναμικότητας κατά 25%, ο όμιλος Sunlight έχει προχωρήσει στη δημιουργία 200 νέων θέσεων εργασίας, προκειμένου να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες παραγωγής.

Πιο συγκεκριμένα, αυξάνει τους απασχολούμενους στην παραγωγική μονάδα της Ξάνθης κατά 29% (190 νέες θέσεις εργασίας) και στη μονάδα ανακύκλωσης συσσωρευτών στην Κομοτηνή κατά 7% (5 νέες θέσεις εργασίας), ενώ νέες προσλήψεις έγιναν και στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, με το συνολικό ανθρώπινο δυναμικό της να ξεπερνά πλέον τους 1020 εργαζομένους συνολικά.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, οι πρωτοβουλίες αυτές θα οδηγήσουν σε αύξηση της δυνατότητας παραγωγής στο επίπεδο των 2,8 εκατ. στοιχείων συσσωρευτών το χρόνο, δίνοντας την ευκαιρία στην ελληνική εταιρεία να ανταποκρίνεται ταχύτερα και αποτελεσματικότερα στην αυξημένη ζήτηση για τα προϊόντα της, από υφιστάμενους αλλά και νέους πελάτες της, σε όλο τον κόσμο.

Με τα νέα δεδομένα, η εταιρεία ενισχύει το ρόλο της ως βασικού υποστηρικτή της εθνικής οικονομίας, αλλά παράλληλα διαμορφώνεται και σε σημαντικό μοχλό περιφερειακής ανάπτυξης, συμβάλλοντας στην ουσιαστική αύξηση της απασχόλησης στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.