Οι ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης αποκλείουν κατηγορηματικά κούρεμα του χρέους

Οι ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης αποκλείουν κατηγορηματικά κούρεμα του χρέους

Σαφείς αναφορές ότι το κούρεμα του ελληνικού χρέους δεν υφίσταται ως ενδεχόμενο, έκαναν υπουργοί Οικονομικών προσερχόμενοι στο Eurogroup για την Ελλάδα. 

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Hans Jorg Schelling εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα και παράλληλα τόνισε ότι ενδεχόμενη μείωση του χρέους δεν βρίσκεται στο τραπέζι.

Το ίδιο σημείωσε και ο Φινλανδός υπουργός Οικονομικών, Alexander Stubb, ο οποίος ανέφερε ότι δεν θα πρέπει να αναμένονται θαύματα σήμερα, συμπληρώνοντας ότι «όπως έχουμε ήδη πει, κούρεμα του χρέους είναι εκτός συζήτησης».

Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών, Pier Carlo Padoan, ο οποίος μίλησε για τις επιλογές που υπάρχουν σχετικά με το «προφίλ του χρέους» αλλά τόνισε ότι αποκλείεται το κούρεμά του.

«Υπάρχει μια αρκετά ανοικτή στάση για πιθανές επιλογές σχετικά με το προφίλ του χρέους, ωστόσο αποτελεί προϋπόθεση ότι ένα κούρεμα δεν είναι στο τραπέζι», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Ο Ιρλανδός υπουργός Οικονομικών, Michael Noonan, τάχθηκε επίσης κατά του κουρέματος του ελληνικού χρέους αλλά αναφέρθηκε σε αναδιάρθρωσή του.

Τέλος, με αναρτήσεις του στο twitter, εξέφρασε τη θέση του και ο Σλοβάκος υπουργός Οικονομικών, Peter Kazimir .  

«Μπορώ εύκολα να ζήσω με το ΔΝΤ να μη συμμετέχει στη χρηματοδότηση αλλά να μείνει παράσχοντας τεχνική βοήθεια, αυτό είναι πιο σημαντικό», ανέφερε.

 «Όταν (το θέμα) έρχεται στο ελληνικό χρέος: h Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει ενδεχόμενο πτώχευσης. Τα πράγματα στην Αθήνα έχουν βελτιωθεί σημαντικά, υπάρχει πρωτογενές πλεόνασαμα τώρα», συμπλήρωσε.