Οι προτάσεις της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για τον αναπτυξιακό νόμο

Οι προτάσεις της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για τον αναπτυξιακό νόμο

Τις προτάσεις της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για τον αναπτυξιακό νόμο κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ο επικεφαλής του Τομέα Ανάπτυξης τη ΚΟ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος είναι ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στη συζήτηση του ν/σ του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.

Οι προτάσεις της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είναι οι ακόλουθες:

1. Ρητή δέσμευση στον αναπτυξιακό νόμο ότι το 15% από τα έσοδα των αποκρατικοποιήσεων που θα διαχειριστεί το Υπερταμείο θα διατίθεται για τη χρηματοδότηση των επενδυτικών σχεδίων που υπάγονται στον αναπτυξιακό νόμο.

2. Πρόβλεψη ρήτρας απασχόλησης για την υπαγωγή έργων στον αναπτυξιακό νόμο.

3. Αφορολόγητο αποθεματικό ώστε να σχηματίζεται από τις ΜμΕ ένα επαρκές κεφάλαιο ώστε αν το επενδύσουν.

4.Μη αποκλεισμός των ΜμΕ που τηρούν Βιβλία Β΄ τάξης από τον αναπτυξιακό νόμο.

5. Παράταση έως 31/12/2017 της προθεσμίας για την ολοκλήρωση των υφιστάμενων επενδυτικών σχεδίων.

6. Πιστοποιημένες ελεγκτικές εταιρίες να αναλάβουν άμεσα την εξυγίανση των παλιών αναπτυξιακών νόμων, καθώς και τον έλεγχο των επιχειρήσεων που επανεπενδύουν τα κεφάλαιά τους.

7. Η Ελλάδα έδρα παραγωγής και ανάπτυξης λογισμικού: κίνητρα στον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας, που αφορούν στα δίκτυα, στη φορολογία και στην αξιοποίηση υποδομών, ώστε να προσελκύσουμε άμεσα 50.000 νέες θέσεις εργασίας από τις 900.000 θέσεις που η Ε.Ε. αναμένει ότι θα δημιουργηθούν έως το 2020.

8.Νεοφυείς επιχειρήσεις: η δέσμη των επτά προτάσεων που έχουν κατατεθεί στο Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.

9. Κανονιστικό πλαίσιο για τις χρήσεις γης (Τροπολογία για την επαναφορά των άρθρων 14 - 33 του ν. 4269/2014).