Οι μεταπτυχιακοί σπουδαστές του ΤΕΙ Αν. Μακεδονίας - Θράκης στην Energean

Οι μεταπτυχιακοί σπουδαστές του ΤΕΙ Αν. Μακεδονίας - Θράκης στην Energean

H Energean είχε την χαρά και την τιμή να φιλοξενήσει για ακόμη μία χρονιά τους μεταπτυχιακούς σπουδαστές του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (ΤΕΙ Καβάλας) στις χερσαίες και θαλάσσιες εγκαταστάσεις της στην Καβάλα.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, οι 12 μεταπτυχιακοί σπουδαστές του προγράμματος “Msc in Oil & Gas Technology” έλαβαν την απαραίτητη βιομηχανική εκπαίδευση και είχαν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με τη λειτουργία πραγματικών εγκαταστάσεων παραγωγής υδρογονονθράκων. Επιπλέον, ενημερώθηκαν για την πολιτική και τις διαδικασίες που εφαρμόζονται για την Υγεία, την Ασφάλεια και το Περιβάλλον στις θαλάσσιες εξέδρες παραγωγής του Πρίνου, τα γεωτρύπανα «Energean Force» και «GSP Jupiter» καθώς και το χερσαίο εργοστάσιο επεξεργασίας και αποθήκευσης «ΣΙΓΜΑ» στη Νέα Καρβάλη.

Με αφορμή την επίσκεψη των μεταπτυχιακών σπουδαστών του ΤΕΙ, ο κ. Δημήτρης Γόντικας, Vice President και Managing Director της Energean στην Ελλάδα, δήλωσε τα εξής:

«Υποστηρίζουμε το νέο επιστημονικό και τεχνικό δυναμικό της χώρας και η συνεργασία μας με το ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης αποτελεί τον αποτελεσματικότερο τρόπο, προκειμένου η γενιά που θα στελεχώσει αύριο τον τομέα της έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων να καταρτισθεί άρτια και να αποκτήσει τα απαραίτητα εφόδια για μια λαμπρή σταδιοδρομία. Η εμπειρία, η συνεχής αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και, κυρίως, οι εξαιρετικές επιδόσεις της Energean στον τομέα της Υγείας, της Ασφάλειας και του Περιβάλλοντος εγγυώνται ότι η νέα εποχή της βιώσιμης ανάπτυξης εδράζεται σε στέρεες βάσεις».

Εκ μέρους της Energean, τους μεταπτυχιακούς σπουδαστές ξενάγησαν στις χερσαίες εγκαταστάσεις οι Νίκος Καρανάσος και Σάββας Δημητριάδης (Προϊστάμενος και Επόπτης Λειτουργίας Χερσαίων Εγκαταστάσεων αντίστοιχα) και ο Παναγιώτης Βέλκος (Εργοδηγός Ασφαλείας).

Η ξενάγηση στις θαλάσσιες εγκαταστάσεις πραγματοποιήθηκε με σκάφος του Λιμενικού Σώματος και με ξεναγό /  εκπαιδευτή τον Σωτήρη Παυλάκη, Προϊστάμενο Λειτουργίας Θαλασσίων Εγκαταστάσεων.

Την ευθύνη για τη οργάνωση της επίσκεψης και της εκπαίδευσης είχε ο Κώστας Ιωαννίδης, Διευθυντής των Εγκαταστάσεων της Energean στην Καβάλα.