Οι ασφαλιστικές εξελίξεις το επίκεντρο εκδήλωση της Grant Thornton

Οι ασφαλιστικές εξελίξεις το επίκεντρο εκδήλωση της Grant Thornton

Οι ασφαλιστικές εξελίξεις αποτέλεσαν αντικείμενο εκδήλωσης της Grant Thornton με θέμα «2nd Insurance breakfast event: EIOPA 2016 Stress Tests – Get yourselves prepared» που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, να προσφέρει μια ευκαιρία για επικοινωνία και ανταλλαγή απόψεων και ιδεών μεταξύ στελεχών του ασφαλιστικού κλάδου.

Η φετινή εκδήλωση, εστίασε στις παραμέτρους και στα διδάγματα της εμπειρίας των τεχνικών εποπτικών ασκήσεων, με στόχο να παρασχεθεί μία ποιοτική ενημέρωση της αγοράς, στα πλαίσια της προετοιμασίας των ασφαλιστικών οργανισμών εν όψει της άσκησης Stress Test του 2016, οι οποίες θα διενεργηθούν υπό την εποπτεία της Τράπεζας της Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Αρχής EIOPA.

Η εκδήλωση ξεκίνησε ο Βασίλης Μονογυιός, Partner, Operational Advisory, Grant Thornton Greece, ο οποίος έκανε μια σύντομη αναφορά στο πόσο σημαντική είναι η περίοδος που διανύουμε αλλά και τα χρόνια που θα ακολουθήσουν για την εξέλιξη της ασφαλιστικής αγοράς.

Ο Bharat Raj, Senior Manager, Financial Services Advisory, Grant Thornton UK, με την παρουσίασή του «Tips for Management», επεσήμανε τα σημεία που θα πρέπει να δώσουν προσοχή οι εταιρείες κατά την προετοιμασία τους, ενόψει των Stress tests 2016. Τα σημεία που παρουσίασε έχουν εξαχθεί από την εμπειρία και τη γνώση της Grant Thornton τόσο στις απαιτήσεις του κανονιστικού πλαισίου, όσο και στην υποστήριξη προσαρμογής ασφαλιστικών εταιρειών στο εν λόγω πλαίσιο.

Από την πλευρά τους, οι κκ Γιάννης Λέος, Financial Services Partner και Δημήτρης Καβούκας, Senior Manager, Financial Services, στελέχη της Grant Thornton στην Ελλάδα, παρουσίασαν «Case Studies» από πρόσφατες εποπτικές ασκήσεις στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στις προκλήσεις που αντιμετώπισαν οι ελεγχόμενοι, στις οδηγίες των εποπτικών αρχών και στα αποτελέσματα που προέκυψαν από τους συγκεκριμένους ελέγχους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ