ΟΓΑ: Εντός του 2015 η τέταρτη δόση του Α21

ΟΓΑ: Εντός του 2015 η τέταρτη δόση του Α21

Της Ξανθής Γούναρη

Μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει καταβληθεί στους δικαιούχους η τέταρτη δόση του επιδόματος τέκνων του ΟΓΑ, σύμφωνα με πληροφορίες του Liberal.gr από τη διοίκηση του Οργανισμού.

Οι καθυστερήσεις στην καταβολή της υποδόσης του 1 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, λόγω της πρωτοβουλίας που πήρε η κυβέρνηση να καταθέσει στη Βουλή το παράλληλο πρόγραμμα, φαίνεται ότι έβαλε φρένο στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, το οποίο έχει και τον τελικό λόγο, για τη χορήγηση του ποσού.

Πάντως, και παρά το γεγονός ότι το περιθώριο χορήγησης της τέταρτης δόσης του Ενιαίου Επιδόματος Στήριξης Τέκνων και του Ειδικού Επιδόματος Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών είναι έως τις 20 Ιανουαρίου 2016, η διοίκηση του ΟΓΑ προετοιμάζεται για να καταφέρει να παρέχει τη συγκεκριμένη οικονομική στήριξη προς τους περίπου 640.000 δικαιούχους, πριν από την Πρωτοχρονιά.

Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη, τρίτη δόση των οικογενειακών επιδομάτων, καταβλήθηκε στις 5 Νοεμβρίου σε 643.290 δικαιούχους με τη συνολική δαπάνη να ανέρχεται σε 223.481.455 ευρώ.

Τα επιδόματα τέκνων χορηγούνται από τον ΟΓΑ με βάση το εισόδημα που δηλώνουν οι δικαιούχοι στις φορολογικές τους δηλώσεις (2014). Για τον υπολογισμό των χρημάτων λαμβάνεται υπόψη τόσο το δηλωθέν όσο και το τεκμαρτό εισόδημα των φορολογουμένων.

Επίσης χορηγούνται επιδόματα και σε γονείς με παιδιά άνω των 18 ετών εφόσον αυτά φοιτούν σε δημόσια σχολεία μέσης εκπαίδευσης ή έχουν ποσοστό αναπηρίας από 67% και πάνω αλλά και σε όσους έχουν παιδιά έως 25 ετών και σπουδάσουν.