Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020, 13:46

-A +A

Οδ. Αθανασίου: Είμαστε απολύτως έτοιμοι να ξεκινήσουμε το Ελληνικό

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020, 13:46
Οδ. Αθανασίου: Είμαστε απολύτως έτοιμοι να ξεκινήσουμε το Ελληνικό
-A +A

Του Γιώργου Φιντικάκη

Το στίγμα ότι η Lamda Development είναι έτοιμη να ξεκινήσει το μεγαλόπνοο έργο ανάπλασης του Ελληνικού έστειλε από το επενδυτικό φόρουμ, που διοργανώθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Παρίσι, ο επικεφαλής της Οδυσσέας Αθανασίου, καλώντας ταυτόχρονα τον γαλλικό επιχειρηματικό κόσμο να στηρίξει επενδυτικά το project.

Ακτινογραφώντας τη σημασία του έργου, ο κ. Αθανασίου είπε ότι στην παρούσα φάση πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο ανάπλασης στην Ευρώπη, ύψους 8 δισ. ευρώ, προσθέτοντας ότι η εταιρεία είναι απολύτως έτοιμη να ξεκινήσει την υλοποίηση του πιο εμβληματικού οράματός της.

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων, το Ελληνικό θα μεταμορφώσει την Αθηναϊκή Ριβιέρα και όχι μόνο θα βάλει την Ελλάδα στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη, αλλά και θα συμβάλλει σημαντικά σε κάθε τομέα της οικονομίας και της κοινωνίας, καθώς αποτελεί ένα έργο μοναδικό στο είδος του που εμπλέκει ευρύτατο φάσμα οικονομικών, πολιτιστικών και άλλων τομέων.

Στο μέτωπο της απασχόλησης, το έργο αναμένεται να δημιουργήσει 75.000 νέες θέσεις εργασίας κατά τη λειτουργία του και να συμβάλλει στην ενίσχυση του ΑΕΠ κατά 2,4% μέχρι την ημερομηνία ολοκλήρωσης του.

Εκτενή μνεία έκανε ο επικεφαλής της Lamda Development στις επενδύσεις που πρόκειται να λάβουν χώρα εντός της πρώτης πενταετίας, οι οποίες θα ανέλθουν στα 2 δισ. ευρώ, με τη χρηματοδότηση, όπως ξεκαθάρισε, να είναι εξ ολοκλήρου εξασφαλισμένη μετά και την επιτυχημένη πρόσφατη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που ολοκλήρωσε η εταιρεία.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε αναλυτικά στα έργα της πρώτης πενταετίας που θα δώσουν νέα πνοή στην περιοχή και θα συμβάλλουν στην γενικότερη ανάπτυξη της χώρας, κάνοντας ειδική μνεία στην ολοκλήρωση μεγάλου μέρους του πάρκου, της μαρίνας, του μεγαλύτερου εμπορικού κέντρου της χώρας, της παραλίας μήκους 1,5 χιλιομέτρου ελεύθερης πρόσβασης, του καζίνο, των ξενοδοχείων και κατοικιών.

Το έργο, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, είναι σύμβολο ανάπτυξης και εξέλιξης για τη χώρα και πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα εξωστρέφειας.

«Το Ελληνικό αποτελεί ένα εθνικό project. Είναι μία πρόσκληση συμμετοχής σε όλους! Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα project συνεργασιών μεταξύ των καλύτερων ελληνικών και διεθνών εταιρειών», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αθανασίου και κάλεσε από βήματος τον γαλλικό επιχειρηματικό κόσμο να στηρίξει επενδυτικά την Ελλάδα και το έργο του Ελληνικού.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Σάββατο, 4 Απριλίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα