Όχι σε άμεσους αποκλεισμούς δρόμων λένε οι αγρότες της Ροδόπης

Όχι σε άμεσους αποκλεισμούς δρόμων λένε οι αγρότες της Ροδόπης

Δεν σχεδιάζουν αποκλεισμούς δρόμων προς το παρόν οι αγρότες των δήμων Κομοτηνής και Μαρωνείας-Σαπών, όπως προέκυψε από την χθεσινή τρίωρη σύσκεψη των εκπροσώπων τους, που πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή.

Οι εκπρόσωποι των αγροτικών συλλόγων της Ροδόπης αποφάσισαν ότι οι κινητοποιήσεις τους θα κινούνται στην λογική της απομόνωσης εκείνων των συναδέλφων τους που «πούλησαν» όπως, χαρακτηριστικά ειπώθηκε, τις περσινές κινητοποιήσεις τους, καθώς και στην αποφασιστική διεκδίκηση της ικανοποίησης των αιτημάτων τους από την κυβέρνηση.

Πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση αναμένεται να είναι η συμμετοχή τους στο σχεδιαζόμενο συλλαλητήριο, στη εμπορική έκθεση Zootechnia στην Θεσσαλονίκη, από τις 2 έως τις 5 Φεβρουαρίου, αν και δεν αποκλείεται να υπάρξουν και νωρίτερα κινητοποιήσεις, κάτι που θα εξεταστεί σε νέα τους σύσκεψη, την ερχόμενη Κυριακή, 29 Ιανουαρίου.

«Σκοπός μας δεν είναι με τις κινητοποιήσεις μας να προκληθούν προβλήματα. Αν όμως δεν εισακουστούμε από την κυβέρνηση, όλα τα ενδεχόμενα κινητοποιήσεων, ακόμη και των μπλόκων, είναι ανοιχτά», δήλωσε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Κομοτηνής, Νίκος Κυριαζής. «Δεν μπορεί να μάς απαγορεύεται να προμηθευόμαστε φυτοφάρμακα από τη Βουλγαρία, όπου τα 5 λίτρα στοιχίζουν 10 ευρώ, ενώ στην Ελλάδα το 1 λίτρο κοστίζει 30 ευρώ», τόνισε χαρακτηριστικά.

Την ίδια στιγμή πάντως, σε κινητοποιήσεις προχώρησαν το μεσημέρι οι αγρότες και κτηνοτρόφοι του Οροπεδίου Λασιθίου. Οι αγρότες με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα, παρά το τσουχτερό κρύο που επικρατεί στην περιοχή, έχουν παραταχθεί στην είσοδο του Οροπεδίου χωρίς ωστόσο να εμποδίζουν την διέλευση των οχημάτων.

Οι αγρότες διαμαρτύρονται για το ασφαλιστικό και το φορολογικό καθώς και για μια σειρά άλλων αιτημάτων τους. «Σκοπός μας είναι να παραμείνουμε στο μπλόκο» δήλωσε στο ΑΠΕ -ΜΠΕ ο πρόεδρος της Συντονιστικής Αγροτών Μανόλης Πατεράκης και πρόσθεσε ότι την Πέμπτη θα έχουν επαφές με τους υπόλοιπους αγροτικούς φορείς του Νομού για το θέμα των κινητοποιήσεων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ