Ο ξάδερφος Τσακαλώτου αναλαμβάνει το «κυνήγι» των ληξιπρόθεσμων της ΔΕΗ

Ο ξάδερφος Τσακαλώτου αναλαμβάνει το «κυνήγι» των ληξιπρόθεσμων της ΔΕΗ

Εγκρίθηκε χθες από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ η ανάθεση στη Qualco, του έργου της διαχείρισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών της ΔΕΗ. Ο προϋπολογισμός της προκήρυξης είναι 12 εκατ. ευρώ. 

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση υπεργολάβοι του έργου είναι οι: IBM Hellas A.E, Deutsche Bank London Branch, Estia Business Group, Deloitte Business Solutions A.E., KPMG, Qualco UK Ltd., ΚΑΠΑ Research Α.Ε., και Νικόλαος Α. Ανδρικόπουλος και Συνεργάτες Δικηγορική Εταιρεία και η Finacity Corporation.

Το έργο έχει πολύ μεγάλο συντελεστή πολυπλοκότητας με παραμέτρους σε χρηματοοικονομικό, νομικό και τεχνικό επίπεδο. Ο σύμβουλος ζητείται να εκπονήσει αναλυτικό πλάνο υλοποίησης υπηρεσιών, να αναπτύξει στρατηγική διαχείρισης οφειλών και να καθορίσει συστηματικές δράσεις διαχείρισής τους, να μελετήσει την εξέταση δυνατότητας χρηματοδότησης , να σχεδιάσει πλαίσιο υλοποίησής του και να αναλάβει τη διαχείριση επιλεγμένου τμήματος πελατών με ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Η διάρκεια της σύμβασης θα είναι μέχρι την εξόφληση των διακανονισμών που θα συναφθούν. Ο προϋπολογισμός της προκήρυξης είναι 12 εκατ. ευρώ και προβλέπεται ότι η αμοιβή του αναδόχου θα καθορίζεται ως ποσοστό επί των εισπράξεων οφειλών.

Σημειώνεται ότι η Qualco του Ορέστη Τσακαλώτου, εξαδέρφου του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, είχε γίνει γνωστή όταν μαζί με την PwC Business Solutions Α.Ε. και τη γερμανική Hoist Kredit Aktiebolag είχαν συστήσει την PQH, προκειμένου να αναλάβει την εκκαθάριση των bad banks 16 τραπεζών.