Ο Τζεφ Μπέζος εκθρόνισε τον Μπιλ Γκέιτς στην 1η θέση του Forbes

Ο Τζεφ Μπέζος εκθρόνισε τον Μπιλ Γκέιτς στην 1η θέση του Forbes

Για πρώτη φορά από το 1994 ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου δεν είναι ο Μπιλ Γκέιτς. Το ρεκόρ που κρατούσε επί 24 ολόκληρα χρόνια ο ιδρυτής της Microsoft ήλθε να καταρρίψει ο δημιουργός και διευθύνων σύμβουλος της Amazon Τζεφ Μπέζος, ο οποίος κατάκτησε φέτος την πρώτη θέση της περίφημης λίστας Forbes.

Σύμφωνα με το Forbes, ο Μπέζος κατέκτησε την πρωτιά με περιουσία-ρεκόρ 160 δισ. δολαρίων και γίνεται ο πρώτος άνθρωπος που διαθέτει πλούτο άνω των 100 δισ. δολαρίων. Είναι εντυπωσιακό ότι πέρυσι η περιουσία του ήταν περίπου η μισή της φετινής, στα 78,5 δισ. δολάρια.

O Μπιλ Γκέιτς υποχωρεί στη δεύτερη θέση, με περιουσία ύψους 97 δισ. δολ. Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Γουόρεν Μπάφετ με 88,3 δισ. δολάρια.

Ο  Μαρκ Ζούκερμπεργκ του Facebook έχει την τέταρτη θέση, με περιουσία ύψους 61 δισ. δολαρίων, όντας φτωχότερος κατά 10 δισ. σε σχέση με πέρυσι. Την πεντάδα συμπληρώνει ο Λάρι Έλισον με περιουσία ύψους 58,4 δισ. δολαρίων.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έπεσε στη 259η θέση, αλλά η περιουσία του παρέμεινε η ίδια σε σχέση με πέρυσι, στα 3,1 δισ. δολ. Το 2017 ο Τραμπ είχε καταλάβει την 248 θέση.

Σε όρους ποσοστιαίας μεταβολής τη μεγαλύτερη αύξηση στην περιουσία του είδε ο διευθύνων σύμβουλος του twitter, Τζακ Ντόρσι. Αυξήθηκε 186% από πέρσυ, στα 6,3 δισ. δολάρια.

Στον αντίποδα, στους «χαμένους» της χρονιάς, ο επενδυτής Τζορτζ Σόρος είχε την περιουσία του να κάνει «βουτιά» στα 8,3 δισ. από 23 δισ. δολάρια, πτώση που αποδίδεται στην απόφασή του να μεταφέρει 18 δισ. δολάρια στον φιλανθρωπικό οργανισμό Open Society Foundations.

Δείτε ολόκληρη την λίστα του Forbes εδώ.