O Tσακαλώτος ζήτησε την παρέμβαση Στουρνάρα στην ΕΚΤ και βοήθεια... από τους «53»

O Tσακαλώτος ζήτησε την παρέμβαση Στουρνάρα στην ΕΚΤ και βοήθεια... από τους «53»

Του Χρήστου Ν. Κώνστα 

Ο νόμος για την προστασία της πρώτης κατοικίας δεν πρόκειται να κατατεθεί ούτε σήμερα στην Βουλή. Δυστυχώς ούτε μέχρι τέλους της εβδομάδας θα υπάρχει νόμος γιατί συναντά την άρνηση της Φρανκφούρτης.

Χθες το απόγευμα, Τσακαλώτος και Στουρνάρας, συζήτησαν κατ'' ιδίαν για πολλή ώρα.

Συμφώνησαν ότι στο θέμα της απαλλαγής των τραπεζών από το τοξικό χαρτοφυλάκιο των «κόκκινων δανείων» η Ελλάδα πρέπει να εμφανισθεί με ενιαία στρατηγική και με ένα σαφές πλαίσιο το οποίο δεν θα μπερδεύει την αγορά και τους επενδυτές…

Για το λόγο αυτό, ο υπουργός Οικονομικών δεσμεύθηκε να υποστηρίζει επισήμως το σχέδιο της Τράπεζας της Ελλάδος για τη μείωση των κόκκινων δανείων, παράλληλα και συμπληρωματικά με το σχέδιο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας που με τόσο πάθος υποστηρίζει ο Γιάννης Δραγασάκης.

Ταυτόχρονα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος παρακάλεσε τον Γιάννη Στουρνάρα να παρέμβει στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για να δεχθεί το σχέδιο προστασίας της πρώτης κατοικίας που έχουν επεξεργαστεί οι τραπεζίτες με την κυβέρνηση, έστω και με κάποιες παραχωρήσεις που θα διευκολύνουν την προεκλογική τουλάχιστον ρητορική. της κυβέρνησης.

Το γενικότερο συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν οι δύο άνδρες είναι ότι  το τραπεζικό σύστημα πρέπει να υποστηριχθεί με ενιαίο και σταθερό τρόπο.

Γι' αυτό ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αμέσως μόλις τελείωσε τη συνάντησή του με τον Γιάννη Στουρνάρα, φώναξε τους «συντρόφους» του από την περίφημη ομάδα των «53», στο Υπουργείο Οικονομικών και συζήτησαν μέχρι αργά το βράδυ για τους τόνους που πρέπει να κρατήσουν στην δικαστική και πολιτική διαμάχη του Γιάννη Στουρνάρα με τον Παύλο Πολάκη.

Η νυχτερινή συνάντηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου είχε την ιδιαίτερη σημασία αφού συμμετείχαν κυβερνητικά στελέχη πρώτης γραμμής όπως ο υπουργός Εσωτερικών κύριος Αλέξης Χαρίτσης, ο υπουργός Παιδείας κύριος Κώστας Γαβρόγλου, ο υπουργός Υγείας κύριος Ανδρέας Ξανθός, η αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων κυρία Θεανώ Φωτίου, αλλά και πολλά κομματικά στελέχη όπως ο βουλευτής και πρώην υπουργός κύριος Θοδωρής Δρίτσας, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κυρία Ράνια Σβίγγου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος κύριος Χρήστος Μαντάς,  η αντιπρόεδρος της Βουλής κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου και άλλοι....