Ο τούρκος ΥΠΟΙΚ αναμένει "τολμηρές κινήσεις" από την κεντρική τράπεζα

Ο τούρκος ΥΠΟΙΚ αναμένει "τολμηρές κινήσεις" από την κεντρική τράπεζα

Ο Τούρκος υπουργός Οικονομίας Νιχάτ Ζεϊμπεκτσί αναμένει η κεντρική τράπεζα να συνεχίσει με «τολμηρές» μειώσεις επιτοκίων, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στο Reuters, προσθέτοντας ότι θα ήταν κατανοητή μια επιφυλακτικότητα από την πλευρά της κεντρικής τράπεζας μετά την απόπειρα πραξικοπήματος το Σαββατοκύριακο.

Η μηναία συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας για τα επιτόκια πραγματοποιείται στις 14:00 ώρα Ελλάδας και αναμένεται να συνεχίσει με τη νομισματική χαλάρωση που επιδιώκει ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

Σε συνέντευξή του στο Reuters αργά χθες, ο Ζεϊμπεκτσί επανάλαβε τις προσπάθειες της κυβέρνησης για φθηνότερο δανεισμό. Ο Ερντογάν έχει κατ' επανάληψη ζητήσει χαμηλότερα επιτόκια.

«Συνεχίζω να στηρίζω την απόφαση της κεντρικής τράπεζας για τολμηρά χαμηλότερα επιτόκια. Κοιτώντας τις εξελίξεις την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή, εάν η κεντρική τράπεζα διστάζει, θα το καταλάβω». Ο Ζεϊμπεκτσί δήλωσε ότι το αποτυχημένο πραξικόπημα επηρέασε την οικονομία, αλλά ο αντίκτυπος αυτός θα αντιστραφεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ