Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017, 13:48
Τελευταία ενημέρωση: 15:22

-A +A

Ο Θ. Δουζόγλου στο σχήμα για την Εθνική Ασφαλιστική;

Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017, 13:48
Τελευταία ενημέρωση: 15:22
Ο Θ. Δουζόγλου στο σχήμα για την Εθνική Ασφαλιστική;
-A +A

Το σίριαλ με την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής στο επενδυτικό σχήμα στο οποίο ηγείται η EXIN συνεχίζεται, αν και πληροφορίες του Liberal αναφέρουν ότι παρά τις καθυστερήσεις, δεν υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος να μην ολοκληρωθεί το deal.

Μετά τα όσα γράφτηκαν για τα προβλήματα ρευστότητας της EXIN και τις εκκρεμότητες του φακέλου [που έχει κατατεθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος, ο επιχειρηματίας κ. Θεόδωρος Δουζόγλου φέρεται να αποτελεί την τελευταία προσθήκη στο επιχειρηματικό σχήμα μαζί με τους κ. Τζον Κάλαμος, Τζον Κουδούνης και Ματ Φέρφιλντ, που θα χρηματοδοτήσουν την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής

Σύμφωνα με όσα αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η Καθημερινή. το χρηματοδοτικό σχήμα, που δεσμεύεται ότι θα καταβάλει το τίμημα των 718,3 εκατ. ευρώ για την εξαγορά του 75% του ομίλου της Εθνικής Ασφαλιστικής, παρουσίασαν χθες οι εκπρόσωποι του Exin Group στη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας ενόψει και της συμπλήρωσης του φακέλου για την εξαγορά της εταιρείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Θεόδωρος Δουζόγλου θα συμμετάσχει στο χρηματοδοτικό σχήμα με κεφάλαια έως 200 εκατ. ευρώ.

Η οριστικοποίηση του επενδυτικού σχήματος δημιουργεί αισιοδοξία στη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, πηγές της οποίας σημειώνουν ότι συνιστά ουσιαστικό βήμα για την ολοκλήρωση της συμφωνίας. Η μεταβίβαση της Εθνικής Ασφαλιστικής συνδέεται, άλλωστε, με την ολοκλήρωση του σχεδίου αναδιάρθρωσης του ομίλου για το οποίο η διοίκηση της ΕΤΕ έχει δεσμευθεί έναντι του SSM, αλλά και με τα επερχόμενα στρες τεστ, το αποτέλεσμα των οποίων θα συνεκτιμήσει τα οφέλη από την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Να σημειωθεί ότι η διοίκηση του Exin Group έχει απευθύνει αίτημα και προς την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) για τη συμμετοχή της στο χρηματοδοτικό σχήμα. Το αίτημα αναμένεται να αξιολογηθεί από τη διοίκηση της EBRD, η συμμετοχή της οποίας εφόσον εγκριθεί πιθανολογείται ότι μπορεί να φθάσει έως τα 40 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο ομογενής επιχειρηματίας από τη Βενεζουέλα, Θεόδωρος Δουζόγλου, δεν είναι η πρώτη φορά που έχει δείξει ενδιαφέρον για την Εθνική Ασφαλιστική. Το όνομά του ήταν στη short list των 14 υποψηφίων αγοραστών κατά το στάδιο της κατάθεσης μη δεσμευτικών προσφορών, που είχαν κάνει οι Morgan Stanley και Goldman Sachs, αλλά η προσφορά του δεν είχε προκριθεί στην επόμενη φάση.

Στην Ελλάδα πρωτοεπένδυσε το 2015, αποκτώντας, μέσω της εταιρείας Canaima, το ιστορικό ξενοδοχείο «Πεντελικόν» στην Κηφισιά. Ακολούθησε το 2016 η αγορά έναντι 16,9 εκατ. ευρώ μέσω σχετικού διαγωνισμού του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, του ξενοδοχείου «Λητώ» στη Μύκονο και το 2017 η αγορά του διατηρητέου του ΟΤΕ επί της οδού Σταδίου 15 και Άνθιμου Γαζή δίπλα στην παλαιά Βουλή.

Να σημειωθεί ότι το Exin Group έχει προχωρήσει στην τοποθέτηση δύο εκπροσώπων, των κ. Πάρη Καράσο και Γιάννη Σιάννη, ως παρατηρητών στο διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Ασφαλιστικής, ενώ έντονες είναι οι διεργασίες και για την εξεύρεση διευθύνοντος συμβούλου. 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα