Ο Τ. Πετρόπουλος δίνει (φρούδες) ελπίδες για επανεξέταση των περικοπών στις συντάξεις

Ο Τ. Πετρόπουλος δίνει (φρούδες) ελπίδες για επανεξέταση των περικοπών στις συντάξεις

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Φρούδες ελπίδες, ώστε να μην επωμιστεί το πολιτικό κόστος, πως οι συντάξεις δεν θα κοπούν περαιτέρω άφησε ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος μιλώντας στη Βουλή. Στις επίμονες ερωτήσεις των βουλευτών της ΝΔ ο κ. Πετρόπουλος άφησε να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση θα… εξετάσει το συγκεκριμένο ζήτημα, μολονότι ήδη στο Μεσοπρόθεσμο προβλέπονται νέες περικοπές.

«Επειδή εμείς δεν ήμασταν νοικοκύρηδες, δεν έχουμε σκοπό να ξοδέψουμε ό,τι κέρδισε ο λαός χωρίς στενευμένη εφαρμογή και από εκεί να γίνει το καλύτερο», τόνισε αρχικά καλλιεργώντας ένα κλίμα.

Προσέθεσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να αντιμετωπίσει το ζήτημα το συντάξεων. «Να δούμε εκεί που υπάρχει πρόβλημα με μείωση συντάξεων και θα παρέμβουμε διορθώνοντας στον βαθμό που μπορούμε εκείνα τα επίπεδα συντάξεων που πρέπει να διορθώσουμε», τόνισε χαρακτηριστικά.

Προφανώς, η δήθεν δεσμεύσεις του Τάσου Πετρόπουλου δεν έπεισαν τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον Γιάννη Τραγάκη να λέει: «Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Απαντήστε στο ερώτημα κ. Πετρόπουλε.  Θα γίνουν ή δεν θα γίνουν μειώσεις; Εμείς ευχηθήκαμε να μη γίνουν».

Ο υφυπουργός Εργασίας απαντώντας στην ΝΔ υποστήριξε ότι «τα πράγματα δεν θα είναι έτσι όπως τα λέτε», δίχως ωστόσο να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία.

Φωτογραφία intime news