Ό. Σόλτς: Λάθος να αλλάξει το πρόγραμμα που συμφωνήθηκε με την Ελλάδα

Ό. Σόλτς: Λάθος να αλλάξει το πρόγραμμα που συμφωνήθηκε με την Ελλάδα

Την αναγκαιότητα να τηρηθούν οι συμφωνίες όποια κυβέρνηση και αν υπάρχει στην Ελλάδα επεσήμανε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, μιλώντας στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Θα ήταν μεγάλο λάθος να αλλάξει το πρόγραμμα που έχει συμφωνηθεί», τόνισε, αναφέροντας ωστόσο ότι υπάρχουν και κάποια περιθώρια ευελιξίας.

«Συνοδεύουμε την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές και αυτό γίνεται σε πλαίσιο εμπιστοσύνης», πρόσθεσε. 

Παράλληλα, ο κ. Σολτς αναφερόμενος στα θέματα της ευρωπαϊκής επικαιρότητας σημείωσε ότι ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας μπορεί να επιτελέσει τις λειτουργίες ενός Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου, όχι όμως και για την ανακεφαλαίωση των τραπεζών.

Ζήτησε επίσης τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στους ισολογισμούς των τραπεζών να περιοριστούν στο 5% του συνόλου των δανείων στους ισολογισμούς τους, ενώ μίλησε και υπέρ της χρήσης του ESM ως διχτυού ασφαλείας για το Ενιαίο Ταμείο Εξυγίανσης (SRF) για τις τράπεζες και είπε ότι ελπίζει για ταχύτερη πρόοδο στον φόρο χρηματοπιστωτικών συναλλαγών σε πολλές χώρες της ευρωζώνης σε σχέση με το παρελθόν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

AP Photo/Markus Schreiber