Ο Πελέ κατέθεσε αγωγή ύψους 30 εκατ. δολαρίων στη Samsung

Ο Πελέ κατέθεσε αγωγή ύψους 30 εκατ. δολαρίων στη Samsung

Αγωγή ύψους 30 εκατ. δολαρίων κατέθεσε ο Πελέ εναντίον της Samsung, για χρήση σωσία του από τον κορεατικό όμιλο σε διαφήμιση τηλεοράσεων, σύμφωνα με το cnbc.

Ο θρύλος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου κατέθεσε την αγωγή νωρίτερα αυτό το μήνα στο Σικάγο, υποστηρίζοντας ότι η Samsung έκανε χρήση της ταυτότητάς του σε ολοσέλιδη καταχώρηση για τις ultra-high definition τηλεοράσεις που παρουσίασε τον περασμένο Οκτώβρη στη Νέα Υόρκη.

Συγκεκριμένα, η διαφήμιση δεν ανέφερε τον Πελέ ωστόσο είχε τη φωτογραφία ηλικιωμένου άνδρα ο οποίος διέθετε «εξαιρετικά κοντινά χαρακτηριστικά», ενώ σε άλλο σημείο της υπήρχε η εικόνα λευκού ποδοσφαιριστή να πραγματοποιεί το γνωστό χτύπημα «ανάποδο ψαλίδι» που είχε καθιερώσει ο Βραζιλιάνος, αναφέρει η καταγγελία.

Όπως επισημάνθηκε, η διαφήμιση θα προκαλέσει σύγχυση στους καταναλωτές και βλάπτει την αξία των πνευματικών δικαιωμάτων της εικόνας του Πελέ.

Ο 75χρονος Πελέ εισέπραξε 25 εκατ. δολάρια από την εκμετάλλευση της εικόνας του το 2014, όταν το Μουντιάλ διεξήχθη στη Βραζιλία, σύμφωνα με το Bloomberg, ενώ η αξία του αναμένεται να αυξηθεί περισσότερο φέτος με τους Ολυμπιακού Αγώνες να διοργανώνονται στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

«Ο στόχος είναι να δοθεί μια δίκαιη αποζημίωση για την χρήση της εικόνας του Πελέ και η πρόληψη αντίστοιχων περιστατικών στο μέλλον», σύμφωνα με το συνήγορο του Βραζιλιάνου.