Ο όρος του Ελον Μασκ για το deal με το Twitter - «Μέσα στο έτος η εξαγορά» απαντά η εταιρεία

Ο όρος του Ελον Μασκ για το deal με το Twitter - «Μέσα στο έτος η εξαγορά» απαντά η εταιρεία

Ο Έλον Μασκ δήλωσε την Τρίτη ότι η συμφωνία του για την Twitter δεν θα προχωρήσει έως ότου ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας δείξει δημόσια την απόδειξη ότι έχει λιγότερο από 5% λογαριασμούς spam, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.  Όπως μεταδίδει το CNBC είναι πιθανό η εξαγορά του Twitter, εφόσον ολοκληρωθεί, να  γίνει με χαμηλότερο τίμημα. Το Twitter δήλωσε  «αφοσιωμένο στην ολοκλήρωση της συμφωνίας ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων  με τη συμφωνημένη τιμή και όρους».

«Η πρόταση μου βασίστηκε στο ότι τα στοιχεία που έχει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ για το Twitter είναι ακριβή. Χθες, ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter αρνήθηκε δημοσίως να δώσει αποδείξεις ότι οι λογαριασμοί spam είναι λιγότεροι του 5%. Αυτή η συμφωνία δεν μπορεί να προχωρήσει μέχρι να το κάνει», ανέφερε ο Μασκ  σε tweet του σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. 

Ο Μασκ αναφερόταν στις διευκρινίσεις που δόθηκαν χθες από τον επικεφαλής του Twitter Παράγκ Αγκραβάλ σχετικά με τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση των spam και των πλαστών λογαριασμών.

Ο ιδιοκτήτης της Tesla, που δεν πείστηκε,  του απάντησε στο thread με το emoji  περιττώματος. 

Η μετοχή του Twitter υποχώρησε κατά 3,5% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές πριν από την έναρξη της συνεδρίασης της Wall Street.

H ανακοίνωση του Twitter

Το Twitter εξέδωσε ανακοίνωση σήμερα, σύμφωνα με την οποία είναι αφοσιωμένο στην ολοκλήρωση της συμφωνίας ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων με τον Έλον Μασκ, με τη συμφωνημένη τιμή και όρους. Η συμφωνία υπόκειται στην έγκριση των μετόχων και αναμένεται να ολοκληρωθεί μες στο 2022, αναφέρει η εταιρία σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Πτώση έως 8% είχε σημειώσει  η μετοχή  χθες καθώς ο Έλον Μασκ δήλωσε πως «μια συμφωνία με μικρότερο τίμημα για την εξαγορά του Twitter είναι κάτι που υπάρχει στο τραπέζι».

Όπως αναφέρει το Bloomberg η δήλωση του Έλον Μασκ έρχεται μετά τους υπολογισμούς του πως οι «ψεύτικοι» λογαριασμοί (bots) στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης είναι περίπου 20%, ενώ οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο πως δεν ξεπερνούσαν το 5%. Το Twitter αρνήθηκε να σχολιάσει τις νέες δηλώσεις του Έλον Μασκ.

Ο Έλον Μασκ μίλησε χθες σε ένα podcast με τίτλο «All -In» με ομιλητές τους  Chamath Palihapitiya, Jason Calacanis, David Sacks και David Friedberg.  Yπενθυμίζεται πως ο Έλον Μασκ είχε δηλώσει πρόσφατα πως η συμφωνία για το Twitter μπαίνει προσωρινά στον πάγο. Απέδωσε αυτήν την εξέλιξη σε λεπτομέρειες που εκκρεμούν σχετικά με τους υπολογισμούς για το αν οι ψεύτικοι λογαριασμοί αποτελούν πράγματι ποσοστό μικρότερο από το 5% των χρηστών. Αργότερα επανήλθε αναφέροντας πως «παραμένει δεσμευμένος στην εξαγορά του Twitter».

Αποχώρηση στελεχών

Την περασμένη εβδομάδα ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter, Παράγκ Αγκραβάλ, γνωστοποίησε με email προς τους υπαλλήλους, σήμερα Πέμπτη, ότι οι επικεφαλής στο τμήμα καταναλωτών, καθώς και εσόδων της εταιρείας social media πρόκειται να αποχωρήσουν.

Ο Αγκραβάλ, σύμφωνα με το Reuters, ανέφερε επίσης ότι το Twitter θα αναστείλει τη διαδικασία προσλήψεων και θα επανεξετάσει όλες τις προσφορές εργασίας. Ο Κέιβον Μπεϊκπούρ, ο οποίος ηγείται του τμήματος καταναλωτών του Twitter, ανέφερε σε tweet ότι η αποχώρησή του δεν ήταν δική του απόφαση.

«Ο Παράγκ μου ζήτησε να φύγω αφού με ενημέρωσε ότι θέλει να οδηγήσει την ομάδα σε διαφορετική κατεύθυνση», έγραψε ο Μπεϊκπούρ στο Twitter. Ο Μπρους Φαλκ, ο οποίος ηγείται του τμήματος εσόδων στο Twitter, θα αποχωρήσει μετά από πέντε χρόνια στην εταιρεία. Σε tweet την Πέμπτη, ο Φαλκ ευχαρίστησε την ομάδα και τους συνεργάτες του στο Twitter. «Μπορέσαμε να επιτύχουμε τα αποτελέσματα με τη σκληρή δουλειά σας - τα τριμηνιαία έσοδα δεν λένε ψέματα», έγραψε στο Twitter.