Ο ΟΠΑΠ έδωσε τη λύση για τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες

Ο ΟΠΑΠ έδωσε τη λύση για τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες

Από χίλια κύματα πέρασαν οι Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες, που θα διεξαχθούν, τελικά, κανονικά στην Πάτρα από τις 25 Αυγούστου. Η Διεθνής Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων «έβγαλε» κίτρινη κάρτα στη χώρα μας μετά τις ευρωεκλογές διαπιστώνοντας «πρωτοφανή ολιγωρία» της Οργανωτικής Επιτροπής, με συνέπεια ο κίνδυνος ματαίωσης να γίνει ορατός, όπως και ο διεθνής διασυρμός της Ελλάδας.

Μία από τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε αμέσως με την ανάληψη των καθηκόντων του ο νέος υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ήταν να μπορέσει να επανεκκινήσει έγκαιρα όλες τις διαδικασίες, προκειμένου η Ελλάδα να «επιστρέψει» ξανά εντός χρονοδιαγραμμάτων.

Ο νέος πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Νίκος Παπαδημάτος, βρήκε μπροστά του ένα βουνό από προβλήματα από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε -μετά τις παραιτήσεις παλαιότερων μελών της Οργανωτικής- και στις 17 Ιουλίου, μία ημέρα μετά την επείγουσα σύσκεψη με τον κ. Αυγενάκη, έκανε λόγο για πολλές εκκρεμότητες: «Από τους 18 διαγωνισμούς, πέντε δεν έχουν προκηρυχθεί καν και οκτώ διαγωνισμοί έχουν προκηρυχθεί και απέβησαν άγονοι».

Στις 11 Αυγούστου η Οργανωτική Επιτροπή με δελτίο Τύπου άφηνε σαφείς και βαριές αιχμές στην προηγούμενη Επιτροπή: «Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, και η νεοδιορισθείσα -αμισθί- Οργανωτική Επιτροπή βρήκαν την ετοιμότητα των Παράκτιων μόλις στο 20%, με δεκάδες προβλήματα, εκκρεμότητες και πληγές». Μάλιστα, έκανε λόγο για «υπεροκοστολογήσεις» και «δεκάδες συμβάσεις ''''αόρατου'''' προσωπικού, με προκλητικές για την εποχή αμοιβές».

Τη λύση σε πολλά από τα προβλήματα έδωσε ο ΟΠΑΠ, αφού, όπως ανακοινώθηκε, θα είναι «χρυσός χορηγός» της διοργάνωσης. Η ανακοίνωση της Οργανωτικής Επιτροπής ότι ο ΟΠΑΠ «δηλώνει παρών και προφέρει την αμέριστη συμπαράστασή του» ολοκλήρωσε το σπριντ που έγινε τον τελευταίο μήνα από την κυβέρνηση και την Οργανωτική Επιτροπή και το μεγάλο στοίχημα κερδήθηκε προκειμένου να μην τιναχθεί στον αέρα η διοργάνωση, όπως διαφαινόταν προεκλογικά.