Ο Ντράγκι κέρδισε ξανά - Ο Ιταλός Αντρέα Ένρια στο τιμόνι του SSM

Τετάρτη 07 Νοεμβρίου 2018, 18:08
-A +A
Ο Ντράγκι κέρδισε ξανά - Ο Ιταλός Αντρέα Ένρια στο τιμόνι του SSM

Μπορεί μέχρι την τελευταία στιγμή η Ιρλανδή Σάρον Ντόνερι να θεωρούνταν η επικρατέστερη για να διαδεχθεί τη Γαλλίδα Ντανιέλ Νουί στον SSM, ωστόσο ο Ιταλός Αντρέα Ένρια θα είναι τελικά ο νέος Μεγάλος Επόπτης των τραπεζών της Ευρωζώνης.

Όπως ανακοίνωσε πριν λίγο η ΕΚΤ, ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Αρχής, Αντρέα Ένρια θα αναλάβει ένα δύσκολο έργο, κερδίζοντας στο νήμα την Ντόνερι. Η υποψηφιότητα του Ένρια θα πρέπει να εγκριθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Πλέον στην ΕΚΤ θα διοικούν για τον επόμενο χρόνο δύο Ιταλοί με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την επόμενη ημέρα στις τράπεζες, αφού η κόντρα μεταξύ Νότου και Βορρά για τα «κόκκινα» δάνεια και την τραπεζική ένωση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Ο 57χρονος Ιταλός βρίσκεται τα τελευταία 8 χρόνια στο τιμόνι της EBA και έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο σε ευρεία γκάμα θεμάτων, από το Brexit και τα «κόκκινα» δάνεια έως το συντονισμό της Ευρώπης με τα παγκόσμια τραπεζικά πρότυπα.

Στο τυπικό μέρος, η ανακοίνωση της ΕΚΤ αναφέρει ότι ενημέρωσε σήμερα τον Πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων (ECON) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι για την απόφασή της, σύμφωνα με τη Διοργανική Συμφωνία μεταξύ της ΕΚΤ και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η ΕΚΤ ενημέρωσε επίσης τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων Χάρτβιγκ Λέγκερ.

Ο Αντρέα Ένρια, ο οποίος κατέχει σήμερα τη θέση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών, συνεχίζει η ΕΚΤ, θα προσκληθεί από την Επιτροπή ECON σε δημόσια ακρόαση.

Εάν η υποψηφιότητά του εγκριθεί από το Κοινοβούλιο και επιβεβαιωθεί από το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Αντρέα Ένρια θα διαδεχθεί τη Ντανιέλ Νουί ως Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου την 1η Ιανουαρίου 2019. Η θητεία του Προέδρου του Εποπτικού Συμβουλίου είναι πενταετής χωρίς δυνατότητα ανανέωσης.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη 09/10/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα