Ο Ντ. Τραμπ στηρίζει τον Μ. Μάκρι και την εμπλοκή του ΔΝΤ στην Αργεντινή

Ο Ντ. Τραμπ στηρίζει τον Μ. Μάκρι και την εμπλοκή του ΔΝΤ στην Αργεντινή

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε σήμερα ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν την Αργεντινή «στις δύσκολες ώρες» που περνά και υποστηρίζει την εμπλοκή της με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, στην προσπάθεια να ξεπεράσει την οικονομική κρίση.

«Έχω εμπιστοσύνη στην ηγετικές ικανότητες του πρόεδρου (της Αργεντινής) Μάκρι και ενθαρρύνω θερμά και στηρίζω την συνεργασία με το ΔΝΤ για την ενίσχυση της νομισματικής και δημοσιονομικής πολιτικής της χώρας προκειμένου να αντιμετωπίσει τις πρόσφατες οικονομικές προκλήσεις», τόνισε ο πρόεδρος Τραμπ σε ανακοίνωσή του, μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε νωρίτερα με τον Μάκρι.

Από την πλευρά του ΔΝΤ ωστόσο, εκπρόσωπος του Ταμείου ανέφερε, ενόψει της συνάντησης μεταξύ της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ και του υπουργού Οικονομικών της Αργεντινής Νίκολας Ντουχόβνε που αναμένεται να διεξαχθεί σήμερα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας, ότι είναι πολύ πρόωρο να γίνει συζήτηση για τις λεπτομέρειες ή για το χρονοδιάγραμμα του αναθεωρημένου προγράμματος του ΔΝΤ για την Αργεντινή.

Σημειώνεται ότι η Αργεντινή θα ζητήσει από το Ταμείο μια επιτάχυνση του προγράμματος βοήθειας στην τρίτη οικονομία της Λατινικής Αμερικής.