Ο Ντ. Τραμπ επιτίθεται ξανά στη Fed

Ο Ντ. Τραμπ επιτίθεται ξανά στη Fed

Νέα επίθεση προς την κεντρική τράπεζα της χώρας (Fed) εξαπέλυσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για την πολιτική επιτοκίων που ακολουθεί.

Ειδικότερα, σε ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό του στο twitter, ο πρόεδρος Τραμπ αναφέρει: «Τα νούμερα της οικονομίας φαίνονται ΠΟΛΥ καλά. Φαντάζεστε να είχα και μηδενικά επιτόκια μακροπρόθεσμα, όπως και η προηγούμενη κυβέρνηση, αντί για τα ραγδαία αυξανόμενα ομαλοποιημένα επιτόκια που έχουμε σήμερα. Θα ήταν ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΟ! Ακόμα κι έτσι πάντως οι αγορές έχουν ανέβει ΠΟΛΥ μετά τις εκλογές του 2016!».

Σημειώνεται στα τέλη Δεκεμβρίου, λίγες ημέρες μετά την τελευταία αύξηση επιτοκίων στην οποία είχε προχωρήσει η Fed, ο Ντ. Τραμπ την είχε χαρακτηρίσει ως το μοναδικό πρόβλημα της αμερικανικής οικονομίας. «Δεν νιώθουν την αγορά, δεν καταλαβαίνουν τους εμπορικούς πολέμους», ανέφερε σε ανάρτηση που είχε κάνει, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι η fed μοιάζει με «με δυνατό γκόλφερ που δεν μπορεί να βάλει το μπαλάκι στην τρύπα γιατί του λείπει η ακρίβεια».

Τα σχόλια αυτά είχαν αναθερμάνει τις φήμες ότι ο Ντόναλντ Τραμπ επιθυμεί να αποπέμψει τον επικεφαλής της Fed, Τζερόμ Πάουελ, προκαλώντας νευρικότητα στην αγορά των ΗΠΑ. Ωστόσο, ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν είχε σπεύσει να ενημερώσει ότι σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν, ο πρόεδρος Τραμπ τον διαβεβαίωσε πως δεν έχει τέτοιες βλέψεις άλλα και ότι γνωρίζει πως δεν διαθέτει τη θεσμική δυνατότητα για κάτι τέτοιο.