Ο Μάρκος Βερέμης «Επιχειρηματίας της Χρονιάς» για το 2013

Ο Μάρκος Βερέμης «Επιχειρηματίας της Χρονιάς» για το 2013

O Μάρκος Βερέμης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Upstream Α.Ε., αναδείχθηκε ο Έλληνας «Επιχειρηματίας της Χρονιάς» για το 2013, στον διαγωνισμό που οργάνωσε, για τέταρτη φορά, η Ernst & Young Ελλάδας.

Ο θεσμός, του Έλληνα «Επιχειρηματία της Χρονιάς» σκοπό έχει να προαγάγει την επιχειρηματικότητα και να ενδυναμώσει τους δεσμούς της με την ελληνική κοινωνία. Παράλληλα, στοχεύει στην τόνωση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην καινοτομία.

Ο κ. Βερέμης, ως Έλληνας «Επιχειρηματίας της Χρονιάς» 2013, θα διαγωνιστεί με τους νικητές του αντίστοιχου βραβείου από 50 περίπου χώρες, για τον τίτλο του «World Entrepreneur Of The Year» που θα διεξαχθεί στις 6 με 8 Ιουνίου του 2014 στο Monte Carlo.

Οι νικητές των επιμέρους κατηγοριών που αναδείχθηκαν, μετά από απόφαση της 9μελούς Κριτικής Επιτροπής με πρόεδρο τον κ. Σπύρο Θεοδωρόπουλο, διευθύνοντα σύμβουλο της Chipita A.E. είναι:

- Ο κ. Ευάγγελος Σπανός, πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος, Βιοϊατρική Α.Ε., έλαβε το βραβείο «Αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας».

- Ο κ. Θεόδωρος Πασχαλίδης, πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος, Grantex Α.Ε., έλαβε το βραβείο «Διεθνώς αναπτυσσόμενος επιχειρηματίας».

- Ο κ. Μάρκος Βερέμης, πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος, Upstream A.E., έλαβε το βραβείο «Δυναμικά αναπτυσσόμενος επιχειρηματίας».

- Ο κ. Σταύρος Ανδρεάδης, πρόεδρος, Όμιλος ΣΑΝΗ Α.Ε., έλαβε το βραβείο «Πρωτοπόρος επιχειρηματίας».

Την τελετή βράβευσης, η οποία πραγματοποιήθηκε, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τίμησαν με την παρουσία τους περισσότεροι από 400 εκπρόσωποι της επιχειρηματικής κοινότητας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της EY Ελλάδας, Πάνος Παπάζογλου, μιλώντας στην εκδήλωση, επισήμανε ότι «σε έναν κόσμο που αλλάζει, ο επαναπροσδιορισμός οικείων, αλλά ενδεχομένως αναποτελεσματικών προσεγγίσεων, καθίσταται επιτακτική ανάγκη. Πιο συγκεκριμένα στο επιχειρηματικό πεδίο, πρέπει να «ξεκολλήσουμε» από το παρελθόν, να αφήσουμε πίσω τα ξεπερασμένα μοντέλα επιχειρείν που δεν αποδίδουν πια και να χαράξουμε νέες επιχειρηματικές δομές, που συνάδουν με τις ανάγκες της χώρας» ενώ πρόσθεσε πως «στην πορεία της αναζήτησης του φετινού Έλληνα "Επιχειρηματία της Χρονιάς", αλλά και μέσα από τη μακρόχρονη εμπειρία της καθημερινής συνεργασίας μας με κορυφαίους επιχειρηματίες στην Ελλάδα και τον κόσμο, είδαμε στην πράξη, ότι η έννοια του σύγχρονου επιχειρηματία ξεπερνά κατά πολύ τον παραδοσιακό ορισμό, που τον συνέδεε σε μεγάλο βαθμό με την έννοια του κέρδους. Ο σύγχρονος Έλληνας επιχειρηματίας δημιουργεί αξία προς όφελος όλων, με νέες θέσεις εργασίας, με καινοτόμες λύσεις και προϊόντα, νέες δράσεις, σε νέες αγορές».

Ο νικητής του διαγωνισμού Έλληνας "Επιχειρηματίας της Χρονιάς" 2013 κ. Μάρκος Βερέμης παραλαμβάνοντας το βραβείο του, σημείωσε ότι «η βράβευση τιμά, ιδιαίτερα τους συνεργάτες μου κι εμένα προσωπικά. Η υψηλή ποιότητα της κριτικής επιτροπής προσδίδει ακόμα μεγαλύτερη αξία στην σημερινή διάκριση. Είχα την τύχη να ακολουθήσω μια κάθε άλλο παρά μοναχική πορεία στο χτίσιμο της Upstream» και συμπλήρωσε λέγοντας πως «ξεκινήσαμε σαν μια μικρή ομάδα εικοσάρηδων με το όραμα να δημιουργήσουμε μια από τις καλύτερες εταιρείες τεχνολογίας mobile marketing στον κόσμο - κάτι ιδιαίτερα φιλόδοξο και σπάνιο για την Ελλάδα του 2002. Δώδεκα χρόνια αργότερα, με παρουσία πλέον σε 40 χώρες, και ηγετική θέση στον τομέα μας παγκοσμίως, παραμένουμε μια πολύ δεμένη ομάδα, με ακμαίο ηθικό, υψηλό ήθος και ακόμα μεγαλύτερα σχέδια για το μέλλον. Πάνω απ''όλα οι άνθρωποι της Upstream αντιμετωπίζουν τις επιτυχίες με σεμνότητα και τις αποτυχίες με πίστη. Τους ευχαριστώ πολύ».