Ο Μ. Zuckerberg και η σύζυγός του επενδύουν 3 δισ. δολάρια στην εξάλειψη των ασθενειών

Ο Μ. Zuckerberg και η σύζυγός του επενδύουν 3 δισ. δολάρια στην εξάλειψη των ασθενειών

Την πρόθεσή τους να επενδύσουν πάνω από 3 δισ. δολάρια την επόμενη δεκαετία, για την κατασκευή τεχνολογίας που μπορεί να επιταχύνει την έρευνα σχετικά με την εξάλειψη ασθενειών, γνωστοποίησε ο Mark Zuckerberg και η γυναίκα του, Priscilla Chan.

Όπως μεταδίδει το MarketWatch, το πρώτο σκέλος της επένδυσης από το φιλανθρωπικό ίδρυμά τους «Chan Zuckerberg» θα είναι 600 εκατ. δολάρια για τη δημιουργία ερευνητικού εργαστηρίου με έδρα το Σαν Φρανσίσκο για μηχανικούς και επιστήμονες.

Συγκεκριμένα, στο εργαστήριο, υπό την ονομασία BioHub, μηχανικοί και ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, του Σαν Φρανσίσκο, του πανεπιστημίου του Stanford και του Berkeley θα δημιουργήσουν εργαλεία για τους ερευνητές.

«Αυτή η εστίαση στην αξιοποίηση των τεχνολογικών εργαλείων προτείνει έναν οδικό χάρτη για το πώς θα μπορούσαμε ίσως να θεραπεύσουμε, να προλάβουμε και να διαχειριστούμε όλες τις ασθένειες του αιώνα μας», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Facebook. «Γιατί αν καταφέρουμε να αναπτύξουμε τα νέα εργαλεία, που θα μας επιτρέψουν να δούμε αυτές τις κατηγορίες των ασθενειών με νέους τρόπους, θα μπορούσαμε να δώσουμε ώθηση στους επιστήμονες παγκοσμίως για την ταχύτερη εξάλειψη (των ασθενειών)», συμπλήρωσε.

Η επένδυση αυτή είναι από τις πρώτες θα πραγματοποιήσει μέσω του ιδρύματος «Chan Zuckerberg» το ζεύγος. Το ίδρυμα δημιουργήθηκε την περσινή χρονιά, με το ζευγάρι να δεσμεύεται να προσφέρει το 99% του πλούτου του σε τομείς, όπως η εκπαίδευση και η υγειονομική περίθαλψη.

Αυτή τη στιγμή η αξία του αποτιμάται στα 46 δισ. δολάρια, ενώ η επένδυση που ανακοίνωσαν αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες παγκοσμίως.