ΔΝΤ: Ο κορονοϊός απειλεί την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας

ΔΝΤ: Ο κορονοϊός απειλεί την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας

Τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με τις οικονομικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει ο κορονοϊος, έκρουσε από τη σύνοδο των G-20 η διευθύντρια του ΔΝΤ, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, επισημαίνοντας ότι η επιδημία θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ήδη εύθραυστη ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας.

«Η παγκόσμια ανάπτυξη ήταν έτοιμη για μια μικρή ανάκαμψη στο 3,3% φέτος, από 2,9% πέρυσι», δήλωσε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, εκτιμώντας ότι ο  COVID-19 είναι μια παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία, έχει ήδη διαταράξει την οικονομική δραστηριότητα στην Κίνα και θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την παγκόσμια οικονομία

Κατά την διάρκεια της συνόδου στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, η διευθύντρια του ΔΝΤ δήλωσε ότι η επίπτωση του ιού στην ανάπτυξη θα είναι περίπου 0,1% και θα περιορίσει την ανάπτυξη της Κίνας στο 5,6% φέτος.

«Ενημέρωσα τους G20 ότι ακόμη και σε περίπτωση ταχείας ανάσχεσης του ιού, η ανάπτυξη στην Κίνα και στον υπόλοιπο κόσμο θα επηρεασθεί», είπε.

Σύμφωνα με το τελικό ανακοινωθέν της συνόδου, οι συμμετέχοντες στην σύνοδο του Ριάντ δεσμεύθηκαν «για την ενίσχυση της παγκόσμιας παρακολούθησης της εξέλιξης της επιδημίας».