Ο καύσωνας στην Ευρώπη πλήττει την κερδοφορία της Thomas Cook

Τρίτη 31 Ιουλίου 2018, 12:02
-A +A
Ο καύσωνας στην Ευρώπη πλήττει την κερδοφορία της Thomas Cook

Ο βρετανικός ταξιδιωτικός όμιλος Thomas Cook ανακοίνωσε ότι τα ετήσια κέρδη του θα διαμορφωθούν στο κατώτερο επίπεδο των εκτιμήσεων μετά τις πολύ υψηλές θερινές θερμοκρασίες που καταγράφηκαν στην Ευρώπη και επηρέασαν τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής για διακοπές.

Η Thomas Cook αποκομίζει όλα της κέρδη κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού όταν οι πελάτες της στη βόρεια Ευρώπη, όπως στη Βρετανία, τη Γερμανία και τις σκανδιναβικές χώρες, πάνε διακοπές, κυρίως σε προορισμούς της νότιας Ευρώπης όπως η Ισπανία, η Τουρκία και η Ελλάδα.

Ωστόσο, φέτος το καλοκαίρι έχουν επικρατήσει υψηλότερες από τις συνηθισμένες θερμοκρασίες στη βόρεια Ευρώπη, γεγονός που έχει επηρεάσει τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής. Η Thomas Cook ανακοίνωσε ότι τα λειτουργικά κέρδη για το σύνολο του έτους θα είναι στο κατώτερο επίπεδο των εκτιμήσεων της αγοράς.

«Η παρατεταμένη περίοδος υψηλών θερμοκρασιών τον Ιούνιο και τον Ιούλιο οδήγησε σε καθυστερήσεις στις κρατήσεις των πελατών στον ταξιδιωτικό όμιλο, περιορίζοντας την ικανότητά μας να δώσουμε ώθηση στα περιθώρια στην αγορά της ‘τελευταίας στιγμής’», ανέφερε η Thomas Cook σε σημερινή της ανακοίνωση.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη 14/08/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα