Ο ιαπωνικός όμιλος SoftBank ανέπτυξε τεστ κορονοϊού μέσω εφαρμογής

Ο ιαπωνικός όμιλος SoftBank ανέπτυξε τεστ κορονοϊού μέσω εφαρμογής

Ο ιαπωνικός όμιλος SoftBank ξεκίνησε και επίσημα την διεξαγωγή τεστ κορονοϊού μέσω μιας εφαρμογής που προσφέρεται από πάροχο υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας, μια κίνηση που δείχνει τις ευρύτερες φιλοδοξίες της εταιρείας στον κλάδο της τεχνολογίας υγείας.

Η SoftBank άρχισε πέρυσι να προσφέρει τεστ κορονοϊού με βάση το σάλιο για εταιρείες και τοπικές κυβερνήσεις, χρησιμοποιώντας κιτ από την φαρμακευτική Takara Bio της Ιαπωνίας. 

Οι ενδιαφερόμενοι τώρα μπορούν να παραγγέλνουν το τεστ στο Helpo, μια εφαρμογή για smartphone την οποία ξεκίνησε τον Ιούλιο από τη θυγατρική εταιρεία SoftBank Corp. Το τεστ θα αποστέλλεται στο εργαστήριο του ομίλου και τα αποτελέσματα θα είναι διαθέσιμα την ίδια ημέρα ή την επόμενη, με τους χρήστες να ενημερώνονται μέσω της εφαρμογής. Οι εγκαταστάσεις της SoftBank έχουν δυνατότητα να επεξεργάζονται 13.000 τεστ την ημέρα, τη μεγαλύτερη σε επίπεδο ιδιωτικού τομέα στη χώρα.

Η SoftBank ανέφερε ένα δελτίο τύπου ότι με την επέκταση της υπηρεσίας σε ιδιώτες, θέλει να «κάνει τις δοκιμές PCR πιο προσιτές και ευκολότερες για περισσότερα άτομα». Ένα κιτ για ένα άτομο κοστίζει 5.500 γιεν (52 δολάρια), το οποίο περιλαμβάνει έξοδα αποστολής και δοκιμών. Οι παραγγελίες γίνονται δεκτές έως τον Μάιο.

Η υπηρεσία θα περιοριστεί αρχικά σε έξι νομούς, συμπεριλαμβανομένου του Τόκιο.