Ο Covid-19 «δάγκωσε» και τις ελβετικές σοκολάτες

Ο Covid-19 «δάγκωσε» και τις ελβετικές σοκολάτες

Οι πωλήσεις ελβετικής σοκολάτας μειώθηκαν κατά 14,3% κατά τους πρώτους οκτώ μήνες του έτους, καθώς η πανδημία του Covid-19 προκάλεσε διαταραχές στη λιανική πώληση σε σημεία ταξιδιών και στις συμφωνίες του κλάδου με ξενοδοχεία και εστιατόρια.

Η μείωση ήταν ακόμη πιο έντονη στους τέσσερις μήνες έως τον Αύγουστο, φθάνοντας το 25%, σύμφωνα με την ένωση του κλάδου Chocosuisse, που ανακοίνωσε ότι υπήρχε πτώση τόσο των εγχώριων πωλήσεων όσο και των εξαγωγών.

Πάνω από το 70% της ελβετική σοκολάτας εξάγεται, και ο κλάδος επηρεάστηκε σημαντικά αυτό το καλοκαίρι από τη μείωση των ταξιδιών και του τουρισμού, αναφέρει η ανακοίνωση της Chocosuisse.

«Σε αυτές τις σημαντικές αγορές, δεν διαφαίνεται ανάκαμψη, ακόμα και μακροπρόθεσμα», τονίζεται.

Κατά την περίοδο των οκτώ μηνών, οι εγχώριες πωλήσεις ελβετικής σοκολάτας επίσης μειώθηκαν, ενώ αυξήθηκαν οι εισαγωγές σοκολάτας από άλλες περιοχές, σημειώνει η ένωση, ασκώντας κριτική στις υψηλές τιμές των πρώτων υλών στην Ελβετία, λόγω «προστατευτικών ρυθμίσεων».

Η βιομηχανία της σοκολάτας στην Ελβετία είχε πωλήσεις ύψους 1,97 δις. δολαρίων το 2019.

Πηγή: Reuters