O αμερικάνικος γίγαντας Capital Group απέκτησε το 5,06% της Eurobank

O αμερικάνικος γίγαντας Capital Group απέκτησε το 5,06% της Eurobank

Με ποσοστό που ξεπέρασε το 5% συμμετέχει πλέον η γνωστή αμερικανική επενδυτική εταιρεία «The Capital Group Companies, Inc.» στο μετοχικό κεφάλαιο της Eurobank. Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη που έρχεται να επιβεβαιώσει το αυξημένο ενδιαφέρον ξένων επενδυτικών εταιρειών για τις ελληνικές μετοχές και ειδικότερα τον τραπεζικο κλάδο. Η εταιρεία ελέγχει συνολικά 187.812.291 δικαιώματα ψήφου επί των μετοχών της Eurobank, τα οποία αντιστοιχούν στο 5,0635% του μετοχικού της κεφαλαίου. Η υπέρβαση του υποχρεωτικού ποσοστού ανακοίνωσης της θέσης δείχνει ότι η απόκτηση του ποσοστού έχει επενδυτικό χαρακτήρα.

Η επανεμφάνιση της Capital Group μιας εταιρείας με κεφάλαια άνω των 1,8 τρισ. δολαρίων, και μάλιστα στον τραπεζικό κλάδο έχει ιδιαίτερη αξία καθώς η ίδια εταιρεία είχε δώσει σήμα γενικευμένης «αποχώρησης» από τις επενδύσεις της στην Ελλάδα στα τέλη του 2014 προκαλώντας τότε μεγάλη αναταραχή στο Χρηματιστήριο και αποδίδοντας την επενδυτική της στρατηγική στην αναμενόμενη τότε αλλαγή κυβέρνησης καθώς διαφαίνονταν η έλευση του ΣΥΡΙΖΑ.

Αντίστοιχες κινήσεις εισόδου μεγάλων θεσμικών επενδυτών αναμένεται ότι θα πυκνώσουν το επόμενο διάστημα σε εισηγμένες επιχειρήσεις, καθώς η αλλαγή του επενδυτικού κλίματος και οι προοπτικές που διανοίγονται στην πραγματική οικονομία, προσελκύει πλέον χαρτοφυλάκια τα οποία επί χρόνια είχαν αποσύρει την εμπιστοσύνη τους από την ελληνική αγορά.