Ο Jeff Bezos «αξίζει» περισσότερο από όσο ποτέ ο Bill Gates 

Ο Jeff Bezos «αξίζει» περισσότερο από όσο ποτέ ο Bill Gates 

Στα 105,1 δισ. δολάρια ανήλθε η αξία της περιουσίας του Jeff Bezos τη Δευτέρα, σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires, καθώς οι μετοχές της Amazon.com Inc. ενισχύθηκαν εχθές σε υψηλό 12 μηνών, οδηγώντας την αξία του τεχνολογικού κολοσσού κατά 57% υψηλότερα.

Έως τώρα φέτος οι μετοχές της Amazon έχουν ενισχυθεί κατά 6,6%, με τα στοιχεία για την περίοδο των πέντε εβδομάδων μετά το Thanksgiving να δείχνουν αύξηση στις διαδικτυακές δαπάνες κατά 89%.

Η πρόσφατη αυτή ενίσχυση οδήγησε την περιουσία του Bezos οριστικά υψηλότερα από το μεγαλύτερο επίπεδο που έφτασε ποτέ η περιουσία του Bill Gates το 1999. 

Ο ιδρυτής της Amazon ξεπέρασε τον Gates τον Οκτώβριο με την αξία της περιουσίας του να ανέρχεται στα 93,8 δισ. δολάρια, ενώ ένα μήνα αργότερα η περιουσία του ξεπέρασε τα 100 δισ. δολάρια για πρώτη φορά.

Σημειώνεται πως η αξία της περιουσίας του Bill Gates θα ήταν πάνω από 150 δισ. δολάρια, εάν κρατούσε πολλά από τα πάγια στοιχεία που μετέφερε στο φιλανθρωπικό του ίδρυμα, Bill & Melinda Gates Foundation. Από το 1996 έχει μεταφέρει σχεδόν 700 εκατ. μετοχές της Microsoft  αλλά και 2,9 δισ. δολάρια σε μετρητά. 

Photo by Marty Lederhandler/AP