Νταλίπ Σινγκ: Η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερες εμβληματικές μεταρρυθμίσεις

Νταλίπ Σινγκ: Η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερες εμβληματικές μεταρρυθμίσεις

Την εκτίμηση πως η ελληνική οικονομία έχει εξέλθει από την κρίσιμη κατάσταση, στην οποία βρισκόταν, εξέφρασε ο πρώην αναπληρωτής υφυπουργός Οικονομίας των ΗΠΑ Νταλίπ Σινγκ, τονίζοντας όμως πως το διεθνές περιβάλλον δημιουργεί μια σειρά από προκλήσεις που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή μεταπρογραμματική πορεία της χώρας.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στην ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Ουάσιγκτον, Λένα Αργύρη, ο κ. Σινγκ ανέφερε πως "τα καλά νέα είναι ότι η Ελλάδα βγήκε από τη μονάδα εντατικής θεραπείας και έχει αρχίσει να περπατά και πάλι. Αλλά ο στόχος είναι να τρέξει. Και αν η Ελλάδα θέλει να τρέξει και να αναπτυχθεί πραγματικά, μια σειρά από πράγματα πρέπει να συμβούν".

Περιγράφοντας τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν, ο Αμερικανός οικονομολόγος είπε πως η χώρα χρειάζεται περισσότερες εμβληματικές μεταρρυθμίσεις και αποφασιστικά μέτρα για τη διευθέτηση του χρέους σε συνδυασμό με την εξασφάλιση φθηνής χρηματοδότησης από τις αγορές, η οποία θα δώσει το απαραίτητο "οξυγόνο" στην οικονομία.

Αναφορικά με τη διεθνή συγκυρία, ο κ. Σινγκ επισήμανε πως "σε μια περίοδο που το εξωτερικό περιβάλλον γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο και τα επιτόκια αυξάνονται σε ολόκληρο τον κόσμο, οι αγορές γίνονται πιο νευρικές με τις χώρες που έχουν υψηλό χρέος. Επομένως σε μια περίοδο που η Ελλάδα μπορεί να είναι έτοιμη να τρέξει, οι αντίθετοι άνεμοι αυξάνονται και υπάρχει ο κίνδυνος να ολισθήσει και πάλι".

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ