Ντ. Λεμπ (Third Point): Εμπιστοσύνη στην Intel Corp- Θα παραμείνουμε για καιρό μέτοχοι

Ντ. Λεμπ (Third Point): Εμπιστοσύνη στην Intel Corp- Θα παραμείνουμε για καιρό μέτοχοι

Ο Νταν Λεμπ επικεφαλής της Third Point LLC, δήλωσε ότι το hedge fund θα είναι μακροπρόθεσμος μέτοχος της Intel Corp. και εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στον νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο της Πατ Γκελσινγκερ.

"Είμαστε πεπεισμένοι οτι υπό τον Γκελσινγκερ η Intel θα ανακτήσει επιτυχώς τη θέση ως κορυφαίος πωλητής μικροεπεξεργαστών στον κόσμο", είπε ο Λεμπ σε επιστολή προς τους επενδυτές που επικαλείται το Bloomberg. "Είμαστε ενθουσιασμένοι που είμαστε μακροπρόθεσμοι μέτοχοι σε αυτή την εταιρεία".

Ο Λεμπ ενημέρωσε επίσης τους επενδυτές Third Point για την πρόσφατη απόδοση του fund. Κατά το τέταρτο τρίμηνο, το εμβληματικό Offshore Fund του Third Point επέστρεψε το 16,1%, αφήνοντας το 20,5% για το 2020.

Ο Λεμπ αναφέρθηκε επίσης και στην πρόσφατη σύντομη πίεση που προκάλεσαν οι έμποροι λιανικής από το Reddit και το Robinhood Markets, λέγοντας ότι το Third Point κατάφερε να παρακάμψει σημαντικές απώλειες.

"Μετά από μερικές προηγούμενες οδυνηρές εμπειρίες από τη δική μας θέση είχαμε μια προεπισκόπηση του τι μπορεί να συμβεί και να μειώσουμε τις απώλειές μας", έγραψε ο Λεμπ. "Έκτοτε, αποφύγαμε ως επί το πλείστον την ανάληψη μικρών μεριδίων σε εταιρείες με μέτρια ρευστότητα."