Novo Nordisk: Κοινές επενδύσεις με το πανεπιστήμιο του Τορόντο ύψους 27 εκατ. ευρώ

Novo Nordisk: Κοινές επενδύσεις με το πανεπιστήμιο του Τορόντο ύψους 27 εκατ. ευρώ

Η Novo Nordisk A/S και το Πανεπιστήμιο του Toronto (University of Toronto) ανακοίνωσαν σήμερα μία επένδυση ύψους 200 εκατομμυρίων DKK (40 εκατομμύρια CAD ή περίπου 27 εκατομμύρια ευρώ) για την ίδρυση ενός δικτύου υποστήριξης της Novo Nordisk με σκοπό τη βελτίωση της δημόσιας υγείας. Το δίκτυο θα επικεντρωθεί σε νέες μεθόδους, ώστε να υποστηρίξει τη δημιουργία προγραμμάτων για τη βελτίωση της δημόσιας υγείας στα αστικά κέντρα και θα βασιστεί στην κορυφαία τεχνογνωσία του Πανεπιστημίου του Toronto στον τομέα των ερευνητικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων για να επηρεάσει τον παγκόσμιο αγώνα ενάντια στο σακχαρώδη διαβήτη και άλλες σοβαρές χρόνιες παθήσεις. Με βάση το Πανεπιστήμιο του Toronto, το νέο δίκτυο θα είναι μια συνεργασία μεταξύ της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Dalla Lana, της Ιατρικής Σχολής του Temerty και του τμήματος Πανεπιστημίου του Toronto, Mississauga.

«Καθώς εορτάζουμε την 100ή επέτειο από την ανακάλυψη της ινσουλίνης στο Πανεπιστήμιο του Toronto, είμαστε ενθουσιασμένοι που για ακόμα μία φορά συνεργαζόμαστε με τη Novo Nordisk, μία εταιρεία που κατανοεί ότι η βοήθεια σε όσους πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη και άλλες χρόνιες ασθένειες, είναι ζωτικής σημασίας», δήλωσε ο Πρόεδρος του Πανεπιστημίου του Toronto, Meric Gertler. «Η ιστορική αυτή επένδυση, θα ενισχύσει τη δυναμική έρευνας και εκπαίδευσης, θα συγκεντρώσει την υπάρχουσα εμπειρία και γνώση από το Πανεπιστήμιο του Toronto, τους εταίρους μας στον τομέα της υγείας στην κοινότητα του Mississauga αλλά και την ευρύτερη περιοχή και θα ωφελήσει τα άτομα που αντιμετωπίζουν χρόνιες ασθένειες όχι μόνο εδώ στον Καναδά, αλλά και σε όλο τον κόσμο."

Το 1921, μια ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου του Toronto που αποτελούταν από τους Frederick Banting, Charles Best, J.J.R. MacLeod και James Bertram Collip, ανακάλυψαν την ινσουλίνη. Οι προκάτοχοι της Novo Nordisk, το Nordisk Insulin Laboratorium και το Novo Terapeutisk Laboratorium, ήταν από τις πρώτες εταιρείες που παρήγαγαν ινσουλίνη σε ευρεία κλίμακα, φέρνοντας αυτή τη σωτήρια θεραπεία από εργαστήρια του Πανεπιστημίου του Toronto στα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη, σε όλο τον κόσμο. Τώρα, 100 χρόνια αργότερα, το Πανεπιστήμιο του Toronto και η Novo Nordisk θα συνεργαστούν ξανά για να βελτιώσουν τη ζωή των ατόμων που ζουν με σακχαρώδη διαβήτη, με τη φιλοδοξία να αποτρέψουν την εξάπλωση του σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2.

«Η εκπλήρωση του σκοπού της εταιρείας μας για την καταπολέμηση του σακχαρώδη διαβήτη, της παχυσαρκίας και άλλων σοβαρών χρόνιων παθήσεων απαιτεί πολύ περισσότερα από την καινοτόμο ιατρική», δήλωσε ο Lars Fruergaard Jørgensen, Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος της Novo Nordisk. «Εκατό χρόνια μετά την ανακάλυψη της ινσουλίνης, είμαστε περήφανοι που συνεργαζόμαστε για άλλη μια φορά με το Πανεπιστήμιο του Toronto, με τη φιλοδοξία να βοηθήσουμε την κοινωνία να αντιμετωπίσει τις βασικές αιτίες του σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 και της παχυσαρκίας. Καθώς αναγνωρίζουμε τη συμβολή της θεραπείας με ινσουλίνη στη διάσωση εκατομμυρίων ζωών σε όλο τον κόσμο, είμαστε ενθουσιασμένοι που επεκτείνουμε τη δέσμευσή μας για την πρόληψη αυτών των σοβαρών χρόνιων ασθενειών.

Η Novo Nordisk θα δωρίσει 100 εκατομμύρια DKK (20 εκατομμύρια CAD ή περίπου 13,5 εκατομμύρια ευρώ) στο δίκτυο, ενώ παράλληλα το Πανεπιστήμιο του Toronto θα δωρίσει επιπλέον 100 εκατομμύρια DKK (20 εκατομμύρια CAD ή περίπου 13,5 εκατομμύρια ευρώ) σε οικονομικές αλλά και υλικές συνεισφορές. Επιπλέον, η Novo Nordisk υλοποιεί μία επιπλέον δωρεά 10 εκατομμυρίων DKK (2 εκατομμύρια CAD ή περίπου 1,4 εκατομμύρια ευρώ) στο Banting & Best Diabetes Center του Πανεπιστημίου του Toronto για την υποστήριξη της έρευνας καθώς και για να τιμήσει τη διαρκή κληρονομιά του Frederick Banting και του Charles Best.