7ος χρόνος, ημέρα 2222η
Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου 2021

Nokia: Υποβαθμίζει τις προβλέψεις της για φέτος, πτώση 13% της μετοχής

Nokia: Υποβαθμίζει τις προβλέψεις της για φέτος, πτώση 13% της μετοχής

Η εταιρεία τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού Nokia υποβάθμισε σήμερα τις προβλέψεις της για το σύνολο του 2020, με αποτέλεσμα η μετοχή της να σημειώσει πτώση κατά 13%, καθώς ο νέος CEO αναδιαμορφώνει την στρατηγική της εταιρείας για να επικρατήσει στην κούρσα του 5G.

Ο CEO Πέκα Λούντμαρκ δήλωσε ότι η εταιρεία θα κάνει «ό, τι χρειάζεται» προκειμένου να προηγηθεί στα δίκτυα 5G, όπου προς το παρόν βρίσκεται πίσω από τις ανταγωνίστριες Ericsson και Huawei.

Η Nokia υποβάθμισε τις προβλέψεις της για το σύνολο του έτους κατά 0,02 ευρώ ανά μετοχή, αφού ανακοίνωσε αποτελέσματα για το γ΄ τρίμηνο που συμφωνούσαν με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

«Αναμένουμε να σταθεροποιήσουμε την οικονομική μας απόδοση μέσα στο 2021 και να προχωρήσουμε προς σταδιακή βελτίωση από κει και μετά», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Λούντμαρκ.

Η Nokia και η Ericsson έχουν αρχίσει να κερδίζουν περισσότερους πελάτες στην Ευρώπη καθώς όλο και περισσότεροι πάροχοι τηλεπικοινωνιών αναπτύσσουν δίκτυα 5G από τα οποία αποκλείουν την κινεζική Huawei με εντολή των κυβερνήσεων που ανησυχούν για θέματα εθνικής ασφάλειας.

Η Nokia, ωστόσο, δέχτηκε ένα πλήγμα στο γ΄ τρίμηνο, όταν έχασε από την Samsung μέρος ενός συμβολαίου για παροχή εξοπλισμού 5G στην Verizon.

Πηγή: Reuters