ΓΔ: 896,04 -10,03 (-1,11 %)

Τζίρος: 83,50 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2019η
Τετάρτη, 12 Μαΐου 2021

ΓΔ: 896,04 -10,03 (-1,11 %)

Τζίρος: 83,50 εκατ. €   RT

Nikkei: Το CVC ενώνει τις δυνάμεις του με το Bain Capital για την εξαγορά της Toshiba

Nikkei: Το CVC ενώνει τις δυνάμεις του με το Bain Capital για την εξαγορά της Toshiba

Το fund CVC Capital Partners ενώνει τις δυνάμεις του με το Bain Capital για την πρόταση εξαγοράς της Toshiba σύμφωνα με την ιστοσελίδα Nikkei, λίγες ώρες αφότου έγινε γνωστό ότι η KKR εξετάζει να υποβάλει δική της προσφορά για την εταιρεία.

Σύμφωνα με την ιαπωνική ιστοσελίδα, το CVC σχεδιάζει να υποβάλει μια αναθεωρημένη προσφορά εξαγοράς με τη συμμετοχή της Bain Capital έως την Παρασκευή. To Bain, που ηγήθηκε της εξαγοράς της μονάδας ημιαγωγών της Toshiba Kioxia το 2018, έχει ισχυρούς δεσμούς με την ιαπωνική εταιρεία, έχοντας υπό διαχείριση κεφάλαια 130 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Oι εξελίξεις έρχονται με τη μορφή χιονοστιβάδας στον ιαπωνικό όμιλο, αφού υπέβαλλε την παραίτησή του ο επικεφαλής Νομπουάκι Κουραματάνι ο οποίος δέχθηκε σκληρή κριτική για το γεγονός ότι εργαζόταν στο παρελθόν στο CVC. Ο Κουραματανι διηύθυνε τις ιαπωνικές δραστηριότητες του fund έως και το 2018, όταν ανέλαβε τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Toshiba.

Υπενθυμίζεται ότι χθες η ιστοσελίδα Nikkei ανέφερε ότι το fund KKR ετοιμάζει μια προσφορά για την Toshiba «μεγαλύτερη» από αυτή των 20 δισ. δολαρίων που έχει καταθέσει το CVC Capital Partners, χωρίς να γίνουν περισσότερες πληροφορίες γνωστές.