Netflix: Ο Τεντ Σαράντος νέος συνδιευθύνων σύμβουλος

Netflix: Ο Τεντ Σαράντος νέος συνδιευθύνων σύμβουλος

Η Netflix Inc προήγαγε χθες τον υπεύθυνο περιεχομένου της, Τεντ Σαράντος, στη θέση του συνδιευθύνοντος συμβούλου. Ο Σαράντος, που έχει εμπειρία 20 χρόνων εργασίας στην εταιρεία, προορίζεται τώρα ξεκάθαρα να διαδεχτεί τον συνιδρυτή της, Ριντ Χέιστινγκς.

Η προαγωγή αυτή γίνεται τη στιγμή που η Netflix εκτιμά ότι η αύξηση του αριθμού των συνδρομητών της κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19 θα επιβραδυνθεί, σε ποσοστό μάλιστα μεγαλύτερο από το αναμενόμενο για το τρίτο τρίμηνο του 2020, με συνέπεια τη μείωση της τιμής των μετοχών της κατά 9,5%.

Ο Σαράντος θα διατηρήσει τον ηγετικό του ρόλο στη διαχείριση ζητημάτων που σχετίζονται με το περιεχόμενο των εκπομπών και ταινιών της Netflix.

Ο Χέιστινγκς δήλωσε ότι θα εργαστούν μαζί ως συνδιευθύνοντες και δεν σκοπεύει να αποχωρήσει σύντομα. «Για την ακρίβεια, δεν πρόκειται να κουνηθώ για την επόμενη δεκαετία», είπε.

Από τον Ιούλιο μέχρι τον Σεπτέμβριο, η Netflix εκτιμά ότι θα προσθέσει 2,5 εκατομμύρια συνδρομητές στο πελατολόγιο της σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι αναλυτές ανέμεναν κατά μέσο όρο 5,3 εκατομμύρια συνδρομητές.