Νέος πρόεδρος της Credit Suisse ο απερχόμενος CEO της Lloyds Bank, Αντόνιο Όρτα-Οσόριο

Νέος πρόεδρος της Credit Suisse ο απερχόμενος CEO της Lloyds Bank, Αντόνιο Όρτα-Οσόριο

Η Credit Suisse ανακοίνωσε σήμερα ότι διόρισε νέο της πρόεδρο τον απερχόμενο διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου Lloyds Banking Αντόνιο Όρτα-Οσόριο, δίνοντας τέλος στη θητεία του Ουρς Ρόνερ.

«Ο Αντόνιο Όρτα-Οσόριο θα διαδεχθεί τον Ουρς Ρόνερ, που θα αποχωρήσει το 2021, όπως είχε ανακοινωθεί νωρίτερα, φθάνοντας στο τέλος της επιτρεπόμενης από το καταστατικό θητείας του των 12 ετών», αναφέρει η ανακοίνωση της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας της Ελβετίας.

Ο διορισμός του Οσόριο έρχεται μόλις μία μέρα μετά την ανακοίνωση της αντικατάστασής του στο τιμόνι της Lloyds από τον Τσάρλι Ναν της HSBC, που θα αναλάβει τον επόμενο χρόνο.

Ο Όρτα-Οσόριο έδωσε νέα ώθηση στην Lloyds έπειτα από την κρατική διάσωση του 2008 κατά την χρηματοοικονομική κρίση, και η τράπεζα επανήλθε στα χέρια ιδιωτών το 2017.

«Είμαι εξαιρετικά ευτυχής που μπορούμε να προτείνουμε έναν δοκιμασμένο και αναγνωρισμένο επαγγελματία του διεθνούς τραπεζικού συστήματος ως αντικαταστάτη μου», ανέφερε σε δήλωσή του ο απερχόμενος πρόεδρος της Credit Suisse Ουρς Ρόνερ.