Νέος επικεφαλής της αποστολής του ESM για την Ελλάδα ο Πάολο Φιορέτι

Νέος επικεφαλής της αποστολής του ESM για την Ελλάδα ο Πάολο Φιορέτι

Επικεφαλής της αποστολής του ESM για την Ελλάδα, αναλαμβάνει ο Πάολο Φιορέτι, αναπληρωτής επικεφαλής του τραπεζικού τομέα του ESM, στη θέση του Νικόλα Τζιαμαριόλι, ο οποίος έχει ήδη αναλάβει καθήκοντα Γενικού Γραμματέα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, ο Φιορέτι αναλαμβάνει συντονιστής της αποστολής για την Ελλάδα, αντικαθιστώντας τον Τζιαμαριόλι, ο οποίος ηγήθηκε της ομάδας από το 2015.

"Είμαι ευτυχής που ο Πάολο Φιορέτι θα ηγηθεί της ελληνικής ομάδας", δήλωσε ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ. «Με τις γνώσεις του για την περιοχή, τον χρηματοπιστωτικό τομέα και την εμπειρία του σε στενή συνεργασία με τους εταίρους μας, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, είναι ιδανικά προετοιμασμένος να αναλάβει αυτό το σημαντικό καθήκον».

«Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τον Νικολά Τζιαμαριόλι για την αφοσίωσή του και την αποφασιστικότητά του κατά τη διάρκεια του ελληνικού προγράμματος, στοιχεία που αποδείχθηκαν κρίσιμα κατά τις πιο δύσκολες στιγμές της κρίσης. Ο Νικόλα συνέβαλε ουσιαστικά σε αυτό που τελικά μετατράπηκε σε μια επιτυχημένη έξοδος της Ελλάδας από το πρόγραμμα του ESM », δήλωσε ο Ρέγκλινγκ. α