Νέο ρεκόρ: Όλα τα ελληνικά ομόλογα κάτω από το 1% - Σε αρνητικό έδαφος το 5ετές

Νέο ρεκόρ: Όλα τα ελληνικά ομόλογα κάτω από το 1% - Σε αρνητικό έδαφος το 5ετές


 

Η συνεχιζόμενη παρέμβαση της ΕΚΤ, οι εκτιμήσεις για επέκταση του προγράμματος αγοράς ομολόγων και η αέναη αναζήτηση των επενδυτών για θετικές αποδόσεις σε περιβάλλον αρνητικών επιτοκίων, οδηγούν τα ελληνικά ομόλογα σε ένα πρωτοφανές ράλι  που στέλνει το spread με τα γερμανικά ομόλογα κάτω από τις 120 μονάδες βάσης.

Στις συναλλαγές της Τετάρτης η απόδοση του 10ετούς ομολόγου σημειώνει πτώση στο ιστορικό χαμηλό του 0,6%, ενώ η απόδοση του 5ετούς καταγράφει επίσης ιστορικό υποχωρώντας σε αρνητικό έδαφος στο -0,017%.

Ιστορικά χαμηλά και για τις υπόλοιπες ωριμάνσεις. Η απόδοση του 15ετούς ομολόγου στη δευτερογενή αγορά διολισθαίνει στο 0,797%, του 20ετούς στο 0,886% και του 25ετούς στο 0,983%. Την ίδια ώρα, η απόδοση του γερμανικού 10ετούς διαμορφώνεται στο -0,57% με αποτέλεσμα το spread με τα ελληνικά ομόλογα να συγκλίνει στις 117 μ.β.

Σημειώνεται επίσης ότι το ελληνικό 10ετές προσεγγίζει μετά από αρκετό καιρό την απόδοση του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου υποδεικνύοντας ότι συνεχίζεται η σύγκλιση με την υπόλοιπη Ευρώπη.